©Starsport
©Starsport

Grafičar bira privremeni dom, stadion Čukaričkog prva opcija

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.05.23. | 19:42

Treći tim Mozzart Bet Prve lige prinuđen da za baraž za Superligu promeni stadion na kojem je domaćin

Predstojeći vikend otkloniće poslednje dileme po pitanju poretka u superligaškom i prvoligaškom društvu, međutim izgled elitnog domaćeg društva biće definisan tek posle baraža.

Imajući u vidu da su iz Mozzart Bet Superlige već ispali novosadska Mladost i Kolubara, a da su mesto u eliti obezbedili IMT i Železničar, preostala je neizvesnost samo vezana za baraž, a jedini poznati član doigravanja kolo pre kraja dva najkvalitetnija takmičenja je Grafičar. Filijala Crvene zvezde matematički je obezbedila treće mesto te će se za plasman u viši rang boriti kroz dvomeč sa 14. klubom Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Prema propozicijama takmičenja u prvim utakmicama baraža domaćini će biti članovi Mozzart Bet Prve lige, a kako teren iza juga Marakane na kojem je Grafičar domaćin ove sezone ne ispunjava superligaške uslove (samim tim i uslove predviđene za baraž), izvesno je da će tim Marka Neđića morati da se privremeno preseli, a prema saznanjima Mozzart Sporta rešenje bi mogao da predstavlja prelazak na stadion Čukaričkog.

Iako odluka nije konačna, Grafičar je blizu realizacije zamisli da 14. tim Superlige dočeka na Banovom brdu. Podsetimo, za isti stadion prošle sezone se opredelio IMT koji je na tom mestu dočekao Novi Pazar. Traktoristi su tada poraženi 1:3, u prvom susretu, a sve snove ugasio im je trijumf rivala i u revanšu (2:0).

Pre baraža, Grafičar sutra od 17.30 časova očekuje utakmica poslednjeg kola Mozzart Bet Prve lige protiv novobeogradskog Radničkog.



tagovi

GrafičarČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara