Grafičar konkretniji, Zlatibor precizniji; Loznica iščupala bod u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 17:45

U tri meča Prve lige Srbije sastali se timovi iz donjeg dela tabele

Nedeljni program 13. kola Prve lige Srbije doneo je tri duela timova iz donjeg dela tabele. Kabel i Loznica odigrali su 1:1, istim rezultatom završen je meč Bačka - Sremska Mitrovica, dok je Zlatibor kao domaćin savladao Grafičar 2:0.

Iako oslabljen velikim brojem bolesnih igrača, zbog čega im je prethodno bio odložen duel sa Mačvom, domaćini su brzo poveli u Čajetini. U 13. minutu Đorđe Ivković je glavom matirao Aleksandra Stankovića. Isti igrač bio je precizan i iz kontre u 88.

Izabrane vesti

Nakon ranog vođstva usledio je "bunker" Zlatibora, pametno su izabranici Žarka Jovanovića faulovima seckali igru Zvezdine filijale i krali vreme, a pomagao im je u tome loš teren.

Tim Boška Đurovskog imao je inicijativu, međutim, žaliće za propuštenim šansama Luisa Ibanjeza, Jovana Mituljikića i Andreja Đurića, koji je posle jednog prekida sa dva metra pogodio stativu.

Iz prvog napada glavom posle toga bunker, seckali igru faulovima, krali vreme, težak teren. Imali tri šanse ukupno, drugi gol 89. minut, graficar krenuo u totalnu ofanzivnu, i stoperi napred, Nadali su se u Grafičaru da će ekipa konačno vezati dve pobede ili makar se sa bodom vratiti iz Čajetine, ali nisu uspeli to i da ostvare.

Tri boda na gostovanju priželjkivana su i u Loznici, međutim, poslednjeplasirani Kabel uspeo je da osvoji tek sedmi bod ove sezone, ali i da posle prve pobede, nad Sremskom Mitrovicom u prošlom kolu, najavi možda izlazak iz krize. U sledećem kolu Novosađani će igrati protiv Rada na Banjici, pa ćemo videti mogu li do treće vezane utakmice bez poraza.

Bod u ovom kolu doneo im je Nikola Pavlica pogotkom u 7. minutu. Tačnije, gosti iz Loznice otkinuli su domaćinu dva boda, pošto su do izjednačenja došli u 75. preko Dragiše Komarčevića.

Prethodno je tim Dragana Mićića igrao dobar deo utakmice sa igračem manje, pošto je u 45. minutu isključen Filip Rajevac. Brojčano jednaki rivali su ponovo postali u 62, kada je 18-godišnji Rus Matej Martinkević (igrač na pozajmici u Kabelu iz Vojvodine), takođe dobio drugi žuti karton.

OFK Bačka je sve do 84. minuta vodila protiv Sremske Mitrovice pogotkom Zvezdinog Luke Markovića iz 23. minuta, ali je u finišu meča izjednačenje gostima doneo Milenko Škorić.

SRBIJA 2 – 13. KOLO

Subota

Budućnost D. – Javor 0:0

Mladost GAT – Inđija 2:3 (1:2)

/Karać 43, Popović 75 - Milosavljev 9, 64p, Žakula 37/

Timok – Mačva 0:1 (0:0)

/Marjanović 78/

Železničar P. – Rad 2:1 (1:1)

/Kostić 34, Đorđević 39 – Lalatović 17/

Nedelja

OFK Bačka - Radnički Sremska Mitrovica 1:1 (1:0)

/Marković 23 - Škorić 84/

Kabel - Loznica 1:1 (1:0)

/Pavlica 7 - Komarčević 75/

Zlatibor - Grafičar 2:0 (1:0)

/Ivković 13, 88/

Ponedeljak

15.00: (2,65) IMT (2,90) Žarkovo (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarLuis IbanjezPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara