Alesio Romanjoli (©Reuters)
Alesio Romanjoli (©Reuters)

Grazie e arrivederci: Milan se rastaje sa kapitenom Romanjolijem

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 17:52

Uprava kluba je odlučila da ne ponudi novi ugovor 26-godišnjem defanzivcu

Iznenađujuće vesti stižu iz Italije. Naime, Milan je rešio da se rastane sa Alesiom Romanjolijem. Štoper koji je svojim partijama i zalaganjem zaslužio i kapitensku traku velikana sa San Sira, zbog povrede je propustio ključni deo nedavno okončane sezone, pa su Rosoneri posle povratka u Ligu šampiona rešeni da ukažu poverenje tandemu Simon Kjer - Fikajo Tomori, prenosi Kalčomerkato.

21.00: (3,70) Viljareal (3,40) Mančester junajted (2,05)

Izabrane vesti

"Hvala i doviđenja", tako počinje članak popularnog italijanskog portala. Fudbaler koji je u Milan stigao leta 2015. godine za 25.000.000 evra iz Rome, napustiće ekipu Stefana Piolija godinu dana pre isteka ugovora. Direktori kluba Frederik Masara i Paolo Maldini su na osnovu ekonomskih i tehničkih aspekata doneli odluku da ne produže saradnju sa italijanskim reprezentativcem.

Romanjoli je od 7. marta upisao svega 107 minuta u dresu Rosonera (na utakmicama sa Lacijom i Beneventom), mahom zbog problema sa povredom mišića. U ključnom delu sezone Pioli se oslonio na tandem Kjer-Tomori, dok je bivši fudbaler Rome i Sampdorije bio treći izbor na štoperskim pozicijama.

Kako saznaje Kalčomerkato, Milan nije ponudio njegovom agentu Minu Rajoli nastavak saradnje, čak ni pod trenutnim uslovima (3.500.000 evra). Tako će uprava kluba saslušati ponude za njegove usluge ovog leta.

Postoji mogućnost da Romanjoli odradi ugovor do kraja, pa da leta 2022. godine klub napusti kao slobodan igrač, ali sam fudbaler ne bi da presedi čitavu sezonu. Želi da ima važnu ulogu, pa makar to značilo i odlazak sa San Sira. Zbog svega navedenog, očekuje se da rešenje koje će zadovoljiti sve strane bude pronađeno u narednim nedeljama: po svemu sudeći Rajola će svom klijentu morati da potraži novo uhlebljenje.

Alesija Romanjolija je u Milan pre šest godina doveo Siniša Mihajlović. Kada je klub pred početak sezone 2018/19 napustio Leonardo Bonuči, dobio je i kapitensku traku. Upisao je 221 takmičaski nastup za Rosonere, postigao devet pogodaka i 2016. godine osvojio Superkup Italije. Od tada je i član reprezentacije Italije, za koju je upisao 12 nastupa i postigao dva pogotka. Ipak, nije se našao na preliminarnom spisku Roberta Mančinija za predstojeće Evropsko prvenstvo.


tagovi

letnji prelazni rok 2021MilanAlesio Romanjoli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara