Igrači Eksetera (©Reuters)
Igrači Eksetera (©Reuters)

Grci istinski kandidati za promociju u englesku Ligu 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 13:17

Ekseter odličan u 2022. godini i večeras na gostovanju Port Vejlu može da učvrsti šanse za direktan ulazak u viši rang

Prava jagma vlada za tri karte za Ligu 1. Forest Grin je na pol-poziciji sa 72 boda, slede Ekseter sa 64 i Nortempton sa 63, a u zoni plej-ofa su četiri tima i još najmanje toliko koji se nadaju da mogu da dođu do doigravanja. Šansu da se učvrsti u naporima da izbori promociju Ekseter ima večeras na gostovanju Port Vejlu u zaostalom duelu 22. kola (20.45).

Dva tima deli samo pet bodova na tabeli Lige 2, međutim, dok je Ekseter nedavno prešao na pozicije za automatsku promociju, šest pozicija je trenutno razlika sa Port Vejlom koji je osmoplasiran.

Izabrane vesti

Na prelazu u 2022. Ekseter bio očigledan autsajder, ali devet pobeda od početka godine pretvorilo je Grke u istinske kandidate. Tim Meta Tejlora izvojevao je dakle devet trijumfa na 13 poslednjih susreta, i tom prilikom doživeo jedan poraz. Najsvežija su slavlja nad Krouli Taunom i Oldamom.

20.45: (2,45) Port Vejl (2,90) Ekseter (3,05)

Iako je Ekseter bio primoran da se naporno bori u oba meča, sada je u poziciji u kojoj će biti sigurni da će na kraju da stigne Forest Grin, kao i da izdrži pritisak timova ispod njega. Pobedom na Boundari Parku tokom vikenda Grci su prekinuli niz od dva meča bez pobede u gostima, a to je bilo potrebno s obzirom na domaću formu njihovih narednih protivnika.

Port Vejl je izbegao neuspeh u poslednjih šest utakmica na svom terenu u Stafordširu i trenutno je u nizu od tri pobede, kako na poznatoj teritoriji, tako i u svim utakmicama. Pošto je ispratio rivala iz plej-ofa Mensfild sa 3:1, tim

Darela Klarka je nadovezao taj rezultat pobedom od 2:1 na gostovanju Bredfordu u subotu popodne.

Kako sada stoje stvari, Port Vejl ostaje van prvih sedam, ali ima dva meča manje od mnogih timova koji su ispred njega, i to znači da je sudbina u rukama Valijantsa. Iako su golovi u poslednje vreme skoro ravnomerno podeljeni,

Ben Gariti je dostigao 11 pogodaka u kampanji sa tri gola u isto toliko prethodnih utakmica, a Džejms Vilson je postigao sedam.

Tradicija je poslednjih godina na strani Port Vejla, koji je slavio na tri minula duela nad Ekseterom, a prethodno je bio bez pobede na četiri duela.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ENGLESKA 4 - ZAOSTALI MEČ 22. KOLA

Utorak

20.45: (2,45) Port Vejl (2,90) Ekseter (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 4Port VejlEkseter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara