Vladan Milojević (©MN Press)
Vladan Milojević (©MN Press)

Grci najavljuju: Milojević se vraća u Atinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 17:13

Posle epizode u Saudijskoj Arabiji, bivši trener Crvene zvezde navodno će u AEK

Posle rastanka sa Al Ahlijem iz Džede, Vladan Milojević odmara u Beogradu i traži novi izazov u karijeri. Po pisanju grčkih medija, to bi mogao da bude AEK.

Bivši trener Crvene zvezde odavno je poznat tamošnjim sportskim radnicima po uspešnom vođenju Panioniosa, a gazda žuto-crnih Dimitris Melisanidis navodno je kao prvu opciju umesto Manola Himeneza odredio upravo 51-godišnjeg Aranđelovčanina.

Izabrane vesti

U AEK-u nisu zadovoljni petim mestom na tabeli, a četiri uzastopna poraza dodatno su podgrejala atmosferu u klubu. Posle sinoćnih 0:1 kod kuće protiv PAOK-a u prvoj utakmici polufinala kupa, Špancu su dani odbrojani, pišu Grci.

Milojević je Panionios vodio u sezoni 2016/17, tokom koje je atinski klub dugo bio konkurentan Olimpijakosu za vrh tabele. Na kraju je završio kao peti i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, Prethodno je srpski trener uspeo da probudi kiparsku Omoniju i takođe je izvede na međunarodnu scenu.

Sve to dovoljno je pomenutom Melisanidisu da poželi Milojevića na klupi svog kluba, a posebno rezultati koje je ostvarivao sa Crvenom zvezdom. Mladi strateg smatra se najuspešnijim u postbarijevskoj eri, pošto je uveo klub dvaput u Ligu šampiona i jednom u Ligu Evrope, uz to donevši dve titule i za treću uzastopnu ostavivši Dejanu Stankoviću ogromnu zalihu.

Nije ovo prvi put da se Vladan Milojević dovodi u vezu sa povratkom u Grčku. Još dok je bio trener Crvene zvezde pominjalo se da bi mogao u Olimpijakos umesto Pedra Martinsa, ali je Portugalac uspeo da zadrži poziciju. Jedna od presudnih utakmica bila je triler pobeda u međusobnom okršaju dvojice trenera u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona prošle sezone. Golom iz penala u 87. minutu Olimpijakos je pobedio 1:0 i izborio ostanak na međunarodnoj sceni kroz Ligu Evrope. Osvojena je potom i titula u prvenstvu Grčke, a još jedna je na dohvat ruke.

Među imenima koja bi mogla na AEK-ovu klubu grčki mediji pominju i Razvana Lučeskua, koji je poput Milojevića do pre mesec dana radio u Saudijskoj Arabiji. Rumun je dve godine bio trener Al Hilala iz Rijada, a prethodno je vodio PAOK.


tagovi

Vladan MilojevićGrčkaAEK Atina

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara