Pep Gvardiola (Reuters)
Pep Gvardiola (Reuters)

Gvardiola : Ćavi ima više iskustva nego ja kada sam preuzimao Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 16:25

Predsednik Barselone Đoan Laporta kaže da postoje i drugi kandidati

Pep Gvardiola je 2008. godine zamenio Franka Rajkarda na klupi Barselone, a ostalo je, kako ono kažu, istorija. Navijači Barselone plaču za tim vremenima, ali se nadaju da će klupska legenda, Ćavi Ernandez u budućnosti uspeti da ih vrati na stare staze slave. Paraf na ugovor sa katalonskim klubom, Ćavi bi trebalo da stavi narednih dana, a nekoliko reči o čoveku sa kojim je krajem 20. i početkom 21. veka delio svlačionicu na Kamp Nou i kojeg je trenirao, sa novinarima je podelio upravo trener Mančester Sitija.

Izabrane vesti

"Ne znam šta će se desiti. Trenutno imaju vršioca dužnosti Barhuana i želim mu svu sreću, dobar mi je prijatelj. Što se Ćavija tiče, spreman je za Barselonu. Poznaje klub, fudbalsku igru i ima strast - to je izuzetno važno. Ima više iskustva nego ja kada sam preuzeo prvi tim Barselone", ne sumnja Gvardiola u klupsku legendu.

Ekipu će za vikend protiv Alavesa predvoditi v.d. Serđi Barhuan, a najoptimističnije prognoze predviđaju da bi Ćavi mogao da se nađe na klupi Katalonaca možda već od utorka kada je na programu okršaj sa kijevskim Dinamom.

"Ćavi je vrlo kvalitetan i želim mu sve najbolje ukoliko postane novi trener Barselone. Nadam se da tim može korak po korak da se vraća tamo gde je bio", poručio je Gvardiola.

O Ćaviju je tokom dana pričao i predsednik Barselone Đoan Laporta koji je minulog leta da još uvek ne misli da je trener Al Sada spreman za klupu Barse.

"Nisam promenio ploču. Razgovarao sam sa Ćavijem još u vreme predsedničke kampanje i kontakti su nam odlični. Otkada je otišaom u Katar pričao sam da će jednog dana biti trener Barselone. Nisam pratio igre Al Sada, ali dobijam pozitivan fidbek. Ali koliko god pričali o Ćaviju, dozvolite mi da budem rezervisan. Postoje i drugi kandidati. Videćemo kako će se priča razviti", zaključio je Laporta.


tagovi

Pep GvardiolaĆaviBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara