Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola došao da gleda Đironu, a video Eibar: Golčina Akečea za pobedu, glupost Tehera bez kazne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 21:07

Baski slavili u Kataloniji 1:0 i približili se finalu plej-ofa Segunde

Iako su u Sevilji igrali Španija i Portugalija meč prvog kola Lige nacija, Pep Gvardiola izabrao je da sredu veče provede u Đironi, gde je istoimeni katalonski drugoligaš igrao protiv Eibara polufinale plej-ofa za promociju u Primeru.

Trofejni trener, koji je pre nekoliko dana proslavio još jednu titulu sa Mančester sitijem (četvrtu zajedničku), odlučio je da podrži klub koji je od 2017. deo Siti fudbalske grupe, ali nije doneo sreću ekipi koju vodi nekadašnji fudbaler Rajo Valjekana, Mičel. Gosti iz Baskije slavili su 1:0 i stekli prednost uoči nedeljnog revanša na svom stadionu.

Izabrane vesti

Trenutak odluke odigrao se u 28. minutu, kada je Ager Akeče šutirao kao iz topa i sa 35, možda i više, metara pogodio metu. Pružio se Đironin Martin Huan Karlos, ali nije uspeo da dohvati loptu, već je samo ulepšao pogodak gostujućeg napadača.

Delovalo je da bi domaćini mogli da se rezultatski vrate u meč kada je u nadoknadi prvog poluvremena dva žuta kartona u kratkom razmaku dobio levi bek Eibara Alvaro Tehero (prvi za start, drugi za burnu reakciju), ali nisu uspeli fudbaleri Đirone da iskoriste brojčanu prednost na terenu. Nisu pomogle ni dve promene u sastavu na početku drugog dela meča. Gosti su se uspešno branili i sačuvali 1:0, pa su uoči revanša bliži finalu u kom će se naći i bolji iz dvomeča Tenerife - Las Palmas (prvi meč 1:0).

Podsetimo, Eibar je u poslednje kolo drugoligaškog karavana u Španiji ušao kao lider, ali je porazom od poslednjeplasiranog i odavno prežaljenog Alkorona (0:1) pao na treće mesto. Prestigli su ga Almerija i Valjadolid, koji su se direktno plasirali u Primeru. Videćemo ko će biti treći putnik u viši rang.

SEGUNDA, PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Tenerife - Las Palmas 1:0 (1:0)

/Leon 36/

Četvrtak

Đirona - Eibar 0:1 (0:1)

/Akeče 28/


tagovi

ĐironaEibarPep GvardiolaPrimeraSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara