©Reuters
©Reuters

Gvardiola se izvinjava Džerardu: Moji komentari su bili glupi, stidim se samog sebe

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 14:43

"Izvinio sam se njemu lično, ali moram to da uradim i ovde. Žao mi je njega, njegove supruge, dece, porodice, jer je bilo glupo", rekao je strateg Građana

Đozep Gvardiola se javno izvinio Stivenu Džerardu zbog izjava na prethodnoj konferenciji za medije, koja je usledila nakon otpužbi disciplinskih organa Premijer lige na račun poslovanja Mančester Sitija.

Katalonac se u svom izlaganju dotakao velike greške Stivena Džerarda 2014. godine u derbiju sa Čelsijem koja je bila ključna u borbi za titulu, ali se sada kaje što se dotakao bolne tačke u karijeri legendarnog veziste.

Izabrane vesti

Gvardiola je medijima pokušao da objasni kako je nemoguće sada menjati stvari koje su se desile pre jedne decenije.

"Ne znam da li smo mi odgovorni što se Stiven Džerard okliznuo na Enfildu? Da li je to bila naša greška? Poštujem Stivena Džerarda, ali to je trenutak koji pripada nama. To su trenuci koje smo zajedno živeli prethodnih godina. Premijer liga će odlučiti, ali znam šta smo osvojili i kako smo osvojili, ali ako se nešto dogodilo 2009. ili 2010. godine to se sada ne može promeniti", rekao je tom prilikom Gvardiola.

Ipak, pred sutrašnji derbi sa Arsenalom strateg Građana je imao potrebu da pošalje poruku izvinjenja nekadašnjem asu Redsa i bivšem treneru Rendžersa i Aston Vile.

"Izvinjavam se Stivenu Džerardu zbog nepotrebnih i glupih komentara koje sam prošli put rekao o njemu. On zna kako se divim njemu i njegovoj karijeri, tome šta je uradio za ovu zemlju u kojoj živim i treniram. Stidim se samog sebe zbog onoga što sam rekao jer on to ne zaslužuje. Zaista stojim iza svojih izjava u kojima sam branio klub, ali nisam ga dobro branio tako što sam stavio njegove izjave u te glupe komentare. Izvinio sam se njemu lično, ali moram to da uradim i ovde. Žao mi je njega, njegove supruge, dece, porodice, jer je bilo glupo", rekao je Gvardiola.


tagovi

Pep GvardiolaStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara