Kevin de Brujne i Mateo Kovačić (©Reuters)
Kevin de Brujne i Mateo Kovačić (©Reuters)

Gvardiolin pakleni plan: Totalna rekonstrukcija veznog reda i letnji paket Džud Belingem – Mateo Kovačić

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 13:02

Hrvat se bliži ulasku u poslednjih godinu dana ugovora, Gvardiola ga obožava i posle pet godina pokušaće ponovo da ga potpiše…

Kao grom iz vedra neba na Ostrvu je odjeknula vest: Mančester Siti želi Matea Kovačića! Tu informaciju plasirao je britanski Telegraf, sprema se Pep Gvardiola za veliku letnju rekonstrukciju veznog reda, a u srcu plana španskog stručnjaka su Hrvat i Džud Belingem.

Pep Gvardiola je krenuo u akciju, ne časi ni časa. Još kada su Građani na Stamford Briždu slavili minimalnim rezultatom protiv Čelsija, započeo je operaciju. Kao u Balkanskom špijunu, sve radi javno, kako ne bi izgledalo tajno. Posle pobede je prišao Mateu Kovačiću, zagrlio ga i obavio razgovor. Tiha mu je patnja punih pet godina, leto će biti prava prilika da učini ono što nije uspeo kada je odlazio iz Real Madrida.

Izabrane vesti

Zagrejan je bio Španac za hrvatskog vezistu i te 2018. godine, ali je Čelsi bio bolji pregovarač. Ubedio je Kraljevski klub da ga prosledi na pozajmicu, potom ga otkupio i iskeširao Madriđanima 45.000.000 evra. I nije se pokajao. Godinama je hrvatski reprezentativac standardan, učestvovao je u osvajanju međunarodnih trofeja, a svakako je najbitniji “ušati pehar”.

Kako je Mateo Kovačić tiha patnja Pepa Gvardiole pola decenije, tako je i trofej Lige šampiona arapskim vlasnicima. Za njim žude, a svako malo im izmiče iz ruku, iako je su istresli džakove para od dolaska na Etihad i nikada se nisu previše obazirali na toliko koliko moraju da zavuku ruku u džep da bi Pepu ispunili sve prohteve.

Do sada rezultata nije bilo, ali u Mančester Sitiju veruju da bi renoviranjem odbrane – možda i pre toga, ukoliko ove sezone konačno pokore Evropu – imali tim sposoban da se bije na svim frontovima, ekipu za uspon na krov Evrope i miks mladosti i iskustva. Neće Građanima biti lako da dođu do Džuda Belingema, hoće ga svi najbolji klubovi: Real Madrid, Liverpul, Čelsi… Biće to vraški težak posao, ali baš zbog toga i pikiraju Matea Kovačića. Praktično bi Hrvata mogli da dobiju za džabe.

O čemu se radi?

Čelsi je samo od dolaska Grejama Potera spiskao neverovatnih 600.000.000 evra, nakrcao se fudbalerima i ima preglomazan igrački kadar. Dovodiće i na leto, ne namerava da stane, a mnogi igrači ulaze ili su već ušli u poslednju godinu ugovora. Zbog toga je Žoržinjo napustio zimus Stamford Bridž i preselio se na Emirejts. Ugovor ističe i Tijagu Silvi – doživeo težu povredu i neće na teren pre aprila – kao i Engolu Kanteu, čiji produžetak spada u red prioritetnih poslova.

Iako je Mateo Kovačić za Čelsijeve evropske trofeje, izgubio je ulogu dolaskom Grejama Potera. Počeo je da pada u drugi plan, a uskoro će ući u poslednju godinu ugovora. Biće ili sića ili ništa. A, londonskim Plavcima bi dobro došlo da bar nešto zarade, jer kad-tad će ih stići finansijski fer-plej. Pored hrvatskog veziste, finalnoj godini ugovora bliže se i Mejson Maunt, Kristijan Pulišić, Pjer Emerik Obamejan, Ruben Loftus Čik i Sesar Aspilikueta

Za to vreme, i na Etihadu se spremaju za velike promene. I ne radi se samo o ulaznim transferima, već i izlaznim. Duže vreme Ilkaj Gundogan i Bernardo Silva koketiraju sa Barselonom, lako bi se moglo dogoditi da na leto dignu sidro i presele se u Kataloniju, i to je razlog zašto Pep traži još jednoga osigurača. Pride, nisu samo Gundogan i Bernardo problematični, neizvesna je i sudbina Kalvina Filipsa, koji se nije proslavio od dolaska u redove Građana. Minimalan uticaj je ostvario otkako je stigao iz Lidsa...

Džud Belingem je nesiguran, ali jeste deo primarnog plana, dok bi osvajač dve svetske medalje sa hrvatskom mogao da bude sigurica. I ispunjenje velikog Gvardiolinog sna.

Pep kreće u napad!



tagovi

Mateo KovačićDžud BelingemPep GvardiolaMančester SitiČelsi

Obaveštavaj me

Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara