Stadion Hapoel Hadere (©Shutterstock)
Stadion Hapoel Hadere (©Shutterstock)

Haderini topovi prekasno proradili

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 11:49

Po završetku večerašnjeg susreta liga se deli na dva dela

Ligaški deo u Izraelu je došao do samog kraja. Duel Hapoel Hadere i Hapoel Haife u Netanji (19.15) će označiti kraj prvog dela šampionata. Oba tima će, bez obzira na ishod današnjeg susreta, igrati u plej-autu i boriti se za opstanak.

Dugo je Hapoel iz Netanje figurirao kao jedan od glavnih kandidata da završi na samom začelju uz Jehudu, ali je doživeo procvat sredinom februara. Hadera je uz Makabi Haifu i Makabi Tel Aviv, takmace za naslov prvaka, u najboljoj formi, ali je sa dobrim izdanjima zakasnila da bi se uključila u bitku za plej-of i prebrinula brige oko opstanka. Vezala je Hadera pet utakmica u prvenstvu bez poraza, a u prošlom kolu je minimalnim rezultatom slavila u gradskom derbiju protiv Netanje (1:0).

Izabrane vesti

19.15: (2.80) Hapoel Hadera (2.90) Hapoel Haifa (2.65)

Hapoel Haifa igra uz dosta oscilacija tokom cele sezone. Samo dva puta je Haifa zabeležila dve pobede u nizu, a kako je šampionat odmicao, tako je i Haifa klizala ka dnu. Na poslednja tri meča osvojila je dva boda i okršaj sa Hapoel Haderom dočekuje sa bodom viška od ekipe iz Netanje.

Sastavljena je Haifa od domaćih snaga, a jedina dva stranca su golman Jasmin Burić i Nigerijac Vilijam Agade, koji je sa četiri gola među efikasnijim igračima. Jedino je Hanan Maman sa sedam golova učinkovitiji. Kod Hapoel Hadere su Šoval Gozlan i Onoriode Maršal najbolji strelci sa po pet postignutih golova.

Ne ističu se Hadera i Haifa efikasnošću ove sezone, a međusobni duel u Haifi okončan je bez golova.

IZRAEL 1 – 26. KOLO

Ponedeljak

19.15: (2.80) Hapoel Hadera (2.90) Hapoel Haifa (2.65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hapoel HaifaHapoel HaderaIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara