Luka Vušković i Marko Livaja (©hajduk.hr)
Luka Vušković i Marko Livaja (©hajduk.hr)

Hajduk ne može do titule, ali pehar Kupa Hrvatske bi mogao da ostane na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 13:11

Šibenik je prvi finalista, dok će mu rival u borbi za trofej biti pobednik današnjeg meča (17.30) Slavena i Hajduka u Koprivnici

Dinamo posrće ove sezone, ali Hajduk ne može to da iskoristi da ga sruši, pa će titula verovatno da ostane u Maksimiru. Splićanima ostaje borba da sačuvaju pehar u Kupu Hrvatske. Prvi finalista je Šibenik koji je senzacionalno slavio protiv Dinama sa 2:1, dok će danas (17.30) Slaven i Hajduk da odmere snage u Koprivnici.

Marko Livaja i drugovi su favoriti, ali je ekipa iz Koprivnice u dobrom ritmu, nisu poražena dva meča u HNL-u. Tim sa Poljuda je za vikend razočarao, odigrao samo 2:2 na svom terenu protiv Istre (2:2).

Izabrane vesti

Kada uđeš u polufinale to je ogroman motiv za sve. Znamo da nam je godinama jako teško u Koprivnici. Uvek su to utakmice pune duela, ekscesa, intenziteta. Ali, veliki igrači i velike ekipe se vide u teškim momentima. Mi znamo Slavena, on zna nas. Odlučiće detalji, vera, energija, želja, hrabrost, sreća. Verujem da će naša ekipa biti jača u tim detaljima“, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Golovi se očekuju od Marka Livaje, sa krila će da prete Pukštaš i Mlakar, dok je Jasin Benrau zadužen za kreacije na sredini terena. Protiv Puljana pre pet dan oba gola za Hajduk delo su Slovenca Jana Mlakara. On je postigao tri pogotka na poslednje dve utakmice u šampionatu Hrvatske.

17.30: (4,00) Slaven (3,35) Hajduk (2,00)

Hajduk je do polufinala izbacio Tehničar, Mladost iz Ždralova, a u četvrtfinalu Osijek. Sve utakmice je igrao na gostujućim terenima. Slaven Belupo je do polufinala stigao pobedama protiv Solina i Nedelišća u gostima i Rudeša na domaćem terenu u prethodnoj rundi.

Ove sezone u šampionatu Hajduk i Slaven Belupo odigrali su tri prvenstvene utakmice. Oba puta na Poljudu slavio je Hajduk, a jedini susret u Koprivnici završen je remijem.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice 1-3I & 1-3II poluvreme

---------------------

KUP HRVATSKE (JEDAN MEČ)

Sreda

17.30: (4,00) Slaven (3,35) Hajduk (2,00)

***kvote su podložne promenama

Ranije

Šibenik – Dinamo 2:1 (0:1)



tagovi

Hajduk SplitSlaven BelupoHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara