(©HNK Hajduk.hr)
(©HNK Hajduk.hr)

Hajdukova agonija traje, iščupan bod u Zagrebu: Debitant Mlakar sačuvao obraz Bilima

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 21:04

Jens Gustafson debitovao remijem u Kranjčevićevoj - 2:2

Sve je promenjivo, samo jedno ne – posrtanje Hajduka. Napravio je Slaven Belupo fantastičnu uvertiru, srušio je Dinamo na Maksimiru veče ranije, ali splitski klub nije umeo da iskoristi kiks najvećeg rivala i već u prvom kolu pobegne na “plus tri”. Majstor s mora je na premijeri remizirao sa Lokomotivom u Kranjčevićevoj, a pred švedskim strategom Jensom Gustafsonom je još puno rada, prevashodno na utezanju poslednje linije tima – 2:2 (1:1).

Hajdučki puk stoji mirno kada komanduje Marko Livaja. Napdad skoro pa besprekorno funkcioniše, naročito otkada je na Poljud stigao Jan Mlakar. Ako se po jutru dan poznaje, slovenački napadač bi i u hrvatskom šampionatu, baš kao što je to bio slučaj u slovenačkom minule sezone, mogao biti najbolji strelac.

Izabrane vesti

Postoji automatizam u igri Hajduka u napadačkim akcijama. Ne nedostaje Bilima kreacije i poprilično lako ulaze u šanse. Ali, na drugoj strani – potop. Videlo se i u generalnoj probi protiv Zrinjskog da je odbrana na klimavim nogama i da se novopristigli igrači i dalje traže.

Napadački trio Stipe Biuk – Marko Livaja – Jan Mlakar potpomognut Emirom Sahitijem vezao je po travnjaku u Kranjčevićevoj, ali je sve dobro što su uradili ofanzivci prosula odbrana. Posle niza kratkih dodavanja koje je započeo mađarski bek Gergo Lovrenčič, a nastavio Emir Sahiti, Slovenac Jan Mlakar pretvorio je u gol.

Ipak, Bili nisu sačuvali prednost do odlaska na odmor. Uhvatio ih je na spavanju Nikola Soldo. A, kako je Hajduk zatvorio prvo poluvrme, tako je otvorio i u nastavku – vađenjem lopte iz svoje mreže. Nije Lovre Kalinić uspeo da zaustavi udarac Marka Darba i sve je zamirisalo na novi sunovrat. Da u potpunosti ne splasne raspoloženje u Splitu i iz Zagreba se Hajduk vrati praznih šaka postarao se Jan Mlakar, koji je već u prvom kolu potvrdio da će predstavljati ozbiljno pojačanje za tim sa Poljuda.

Mogao je Hajduk i do sva tri boda, ali je mladi Marin Ljubičić iz idealne pozicije u smiraj susreta šutirao glavom preko gola. Sa pravim pritiskom kada ne ide tek će se suočiti.

Jedina uteha za Splićane, ali slaba, je što posle prvog kola imaju bod prednosti u odnosu na Dinamo. Samo što im oni neće biti jedini rival za titulu. Pikirali su je i Osijek i Rijeka…

HRVATSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb – Slaven Belupo 0:2 (0:0)

/Krstanović 50, Bogojević 84/

Osijek – Šibenik 3:0 (0:0)

/Mierez 63, Bohar 90, 90+5pen/

Subota

Lokomotiva Zagreb - Hajduk Split 2:2 (1:1)

/Soldo 42, Darbo 47 - Mlakar 29, 55/

21.00: (1,85) Rijeka (3,40) Gorica (4,00)

Nedelja

18.55: (1,70) Istra (3,45) Hrvatski Dragovoljac (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitLokomotiva ZagrebHNLHrvatskaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara