Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Haland na odloženo plaćanje: Dortmundu novac leže u četiri rate, Siti prvi evro daje tek idućeg leta

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 09:39

Isplivali detalji transfera...

Malo toga se znalo o najvećoj transfer bombi leta, detalji nisu procurili. Vešto su krili Mančester Siti i Borusija Dortmund kakav su dogovor sklopili kada je Erling Haland za 60.000.000 evra sa Vestfalena stigao na Etihad, ali dobro skrivana tajna je otkrivena.

Norveška gol-mašina ništa neće koštati Građane u prvoj godini! Do narednog leta pokrivaće samo troškove plate i tek kada istekne 365 dana početi da isplaćuju kompenzaciju Borusiji Dortmund. I to u ratama, neće ni tada sve momentalno leći na račun nemačkog kluba.

Izabrane vesti

Čuvala su dva kluba tajnu, istinu je ogolila treća strana. Ona kojoj treba da pripadnu mrvice od velikog kolača. Progovorio je prvi čovek Brina u kome je ponikao Erling Haland.

Nismo primili nikakvu uplatu kada je prodat. Razlog za to je sporazum koji su sklopili Mančester Siti i Borusija Dortmund”, kaže Hans Ejvind Sagen, generalni direktor Brina, za Dagbladet i dodaje:

Prihode upisujemo na račun za ovu godinu, međutim, sredstva ćemo dobiti tek u julu iduće godine”.

Dok se Sagen nije oglasio, gotovo ništa se nije znalo o dinamici isplate. Od danas – sve. Za dokazanog golgetera Dortmund će pun iznos čekati do 2026. godine. Tada će leći poslednja od četiri rate. Lako se može doći do zaključka da će Građani jednom godišnje prosleđivati ugovorenu svotu Nemcima, jedina nepoznanica je da li će rate biti podjednake…

Dortmund je imao razumevanja, pristao je da se strpi, a moraće i Brin. Detalji su isplivali, ali Borusija odbija da potvrdi ili opovrgnje tvrdnje.

Na opštoj osnovi nećemo komentarisati detalje ugovora”, šturo je napisao nemački klub.

Mančester Siti dosad nije platio ni evro za Norvežanina, a već je počeo da mu se isplaćuje. U Premijer ligi je na dve utakmice isto toliko puta tresao mrežu, postao je prvi igrač od Serhija Aguera koji je na debiju dva puta tresao mrežu, a u narednom je upisao asistenciju.



tagovi

Erling HalandMančester SitiBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara