Halo, London (©Reuters)
Halo, London (©Reuters)

Haland pokrenuo domino efekat: Žezus sada višak u Sitiju, ima dogovor sa Arsenalom

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 09:32

Detalji dele Brazilca od transfera u Severni London

Nije bilo teško za pretpostaviti da će prelazak Erlinga Halanda u Mančester Siti po ceni daleko ispod realne tržišne vrednosti - iako su iste odavno prenapumpane - pokrenuti domino-efekat koji bi mogao da izazove gotovo nezapamćen talas megatransfera najboljih svetskih napadača. A kako Haland direktno utiče na druge? Karim Adejemi kao nadolazeća zvezda već je stigao u Dortmund da odmeni Norvežanina za 32.500.000 evra, dok je Gabrijel Žezus na izlaznim vratima Mančester Sitija.

Brazilcu polako ističe vreme na Etihadu. Nije ni bilo za očekivati da će Žezus ostati posle dve akvizicije u napadu koje je Pep Gvardiola napravio u 2022. godini. Prva je Hulijan Alvarez koji će do leta biti na pozajmici u svom, donedavno matičnom klubu River Plejtu, koga mnogi porede sa živom legendom Sitija Serhijem Aguerom, druga je naravno Erling Haland. Gvardioli tri centarfora definitivno nisu potrebna, čak je deo ove sezone bio bez klasičnog špica jer su mu napred "lažne devetke" igrali Fil Foden i Džek Griliš, između ostalih.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 21.00: (4,20) Njukasl (3,50) Arsenal (1,90)

Žezus je u novoj konstelaciji snaga višak, iako je dugo bio starter sa zadovoljavajućim učinkom od 13 golova i 12 asistencija, međutim to očigledno nije bilo dovoljno dobro da bi sebi kupio ostanak u Sitiju. Sve karte biće bačene na Halanda, dok će Alvarezu "kusur" ostati da se polako navikava na prilike engleskog fudbala. A, šta će biti sa Žezusom? Brazilac je već istakao da želi da ostane u Premijer ligi i svi su izgledi da će karijeru da nastavi u Arsenalu.

Žezusov agent Marselo Petinati je u razgovoru za ostrvske medije potvrdio da su Arsenal i Siti u aktivnim pregovorima oko obeštećenja, a da je sam igrač spreman da napravi transfer na Emirejts i čak nagovestio da preliminarni dogovor oko ličnih uslova saradnje već postoji. Brazilac nema nameru da se seli sa Ostrva i čak je spreman da odbije sve ponude klubova iz drugih zemalja izuzev u slučaju ako to bude nešto što je nemoguće odbiti. No, kako se za njega pominjao najviše Juventus, ostanak u Premijer ligi deluje realnije.

Arsenal će od leta ostati bez napadača u svojim redovima jer Aleksandru Lakazetu i Ediju Nketiji ističu ugovori. Lakazet će najverovatnije u Španiju ili kući u Francusku, dok je situacija sa Nketijom i dalje neizvesna, mada postoji mogućnost da ostane. Žezus bi, dakle, imao garantovano mesto u startnoj postavi Arsenala, pogotovo jer Mikel Arteta ceni njegove igračke kvalitete.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Mančester Siti na ime obeštećenja traži blizu 60.000.000 evra, dok je Arsenal navodno u prvoj ponudi došao na blizu 50.000.000 evra. Problema oko realizacije transfera ne bi trebalo da bude, pogotovo jer Žezus želi u Severni London. Osim toga, Mikel Arteta je dugo bio pomoćnik Pepa Gvardiole i dobri su prijatelji, što bi takođe trebalo da bude olakšavajuća okolnost.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Gabrijel ŽezusArsenalMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara