Haland popalio alarme u Real Madridu, nazire se supertandem sa Mbapeom

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.20. | 10:51

Norvežanin je sigurna meta Kraljevskog kluba

Real Madrid nije potrošio ni evro na kupovine igrača u prošlom prelaznom roku. Što zbog troškova izgradnje novog stadiona, što zbog finansijske krize uzrokovane koronom, ali najviše zbog toga što je želeo da se pričuva za sledeće leto kada Florentino Perez planira da opet u svom stilu izazove zemljotres na fudbalskjoj pijaci.

Predsednik Reala već dugo mašta o dovođenju Kilijana Mbapea i sledeće leto će biti najbolja prilika. Konačno će Real imati otvoren put do kupovine francuskog napadača koji narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i PSŽ će morati da ga proda. Koja će biti cena, to ostaje da vidimo... Ali čak i 150.000.000 evra za takvog igrača bi bila mudra investicija.

Izabrane vesti

Međutim, Mbape nije jedini napadač kojeg Real želi. Alarme u Madridu je opet popalio Erling Haland. Norvežanin je sa tri gola protiv Rumunije opet skrenuo pažnju na sebe. Prethodno je na početku sezone dao 11 golova za na devet mečeva u Borusiji Dortmund. Njegov posao je daje golove i radi ga fenomenalno.

U Madridu već dugo prate njegove igre i više nemaju dilemu da je posle Mbapea on najperspektivniji napadač Evrope. S tim što su različiti tipovi igrača i uklopili bi se jedan uz drugog. Real je pratio Halanda još iz dana kada je kao klinac igrao u Moldeu i već tada je razmišljao o njegovom dovođenju kao u slučaju Edegarda nešto ranije. Ipak, pustili su da ode u Salcburg i da tamo napreduje. Razmišljali su u Madridu i zimus o dovođenju Halanda pre nego što je potpisao za Borusiju ali nisu prelomili da krenu po njega.

Zašto?

Madridska Marka danas otkriva da su svi u Realu iznenađeni brzinom Halandovog napretka i da nisu očekivali da će baš tako lako da pređe sa nivoa fudbala Norveškoj na daleko ozbiljniji Salcburg. I da će potom posle samo godinu dana u Austriji biti u stanju da se tako uspešno prilagodi na bundesligaški fudbal u Dortmundu. To je samo pokazatelj da je reč o posebno nadarenom igraču koji je predodređen za velika dela. A Real i Perez vole takve...

U Madridu veruju da nisu pogrešili što ranije nisu doveli Halanda jer je u Salcburgu i Dortmundu dobio priliku da se brže razvija i da mu karijera napreduje prirodnim putem. Mogli su ranije da ga dobiju jefitnije, ali sada su spremni da plate skuplje za gotov proizvod koji će odmah da pravi razliku na terenu.

Realov plan je da narednog leta sve karte bace na Mbapea, a da u leto 2022. godine dovedu Halanda. Prilikom transfera iz Slacburga u Dortmund, Haland i njegov agent Mino Rajola su izboksovali fiksnu otkupnu klauzulu u visini od 75.000.000 evra koja stupa na snagu u leto 2022. godine. Do tada Borusija ne mora da prodaje igrača i može da traži za njega koliko hoće.

Rajola je tom prilikom jasno pokazao kakav je plan sa Halandom. Da odigra u Dortmundu dve i po godine, afrimiše se u napadača vrhunske kalse za „lige petice“ i da potom napravi transfer karijere. Borusija je pristala jer ga je dobila po bagatelnoj ceni. Platili su samo 20.000.000 evra, on igra za platu od 4.000.000 evra godišnje i sve to će na kraju da se duplo isplati kada neko plati 75.000.000 evra. A Borusija je na terenu dobila ono što je tražila i imala ogromne koristi od Halandovih golova. Zato je i pristala na Rajoline uslove...

Real će čekati do leta 2022. godine i tada će sigurno krenuti po Halanda ako igrač nastavi u ovom ritmu. Karim Benzema će tada imati 35 godina, a aktuleni ugovor mu traje baš do leta 2022. godine. Tandem Mbape - Haland se nazire kao budućnost Real Madrida.

 

 


tagovi

Erling HalandKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara