Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Haman upozorava Liverpul: Dati 150.000.000 za Belingema veliki je rizik, nema Džerardove sposobnosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 14:57

I tvrdi da je Redsima bio potreban igrač kao što je Gakpo

Englezi kuju u zvezde Džuda Belingema, predviđaju mu blistavu budućnost i karijeru nalik onoj kakvu su napravili Stiven Džerard ili Frenk Lampard. I nadaju se da ga uskoro neće grejati sunce tuđeg nema – ono što ne greje tako jako – već da će se vratiti u domovinu.

Jedno je sigurno – profitiraće Borusija Dortmund. Opariće se od transfera Džuda Belingema. Licitacija uveliko traje, a nije ni mali broj klubova koji su zainteresovani za vezistu. Čelsi će ispasti iz trke ukoliko uspe da potpiše Enca Fernadeza iz Benfike, za koga je, prema pisanju Rekorda, ponudio 130.000.000 evra. Sličnu svotu novca klubovi će morati da izdvoje i za Džuda Belingema.

Izabrane vesti

Ko ne riskira, ne profitira. Ta stara ne sviđa se naročito Ditmaru Hamanu. Ne bi voleo nekadašnji igrač Liverpula da vidi engleskog reprezentativca na Enfilda. Kvalitet poseduje, ali je suma koju treba izdvojiti abnormalna za tinejdžera.

Sada bih bio oprezan sa Belingemom. On je izuzetan talenat, pokazao je to na Svetskom prvenstvu, ali ako Dortmund traži 100.000.000 funti ili čak 150.000.000, to je veliki rizik”, kaže Ditmar Haman i pojašnjava:

Belingemu morate da nađete poziciju, da vidite gde će se on pronaći u veznom redu, da li bi to bila formacija sa dvojicom ili trojicom igrača na sredini terena. On se ugleda na Stivena Džerarda, ali mislim da nema njegove sposobnosti”.

Nije Didi za to da Redsi razbiju kasu i pospu novčanicama Vestfalen, ali je i te kako zadovoljan zbog angažovanja Kodija Gakpa. Baš jedan takav nedostajao je Liverpulu.

Nekoliko poslednjih godina bio im je potreban igrač poput njega. On je uvek pretnja po gol protivnika, snažan je i fizički moćan. Biće sjajan dodatak na ovu ekipu, i nadam se da ćemo mnogo videti od njega narednih nedelja i meseci”, zaključio je Ditmar Haman.



tagovi

Džud BelingemKodi GakpoDitmar HamanStiven DžerardLiverpulBorusija DortmundZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara