Marek Hamšik u dresu Geteborga (©AFP)
Marek Hamšik u dresu Geteborga (©AFP)

Hamšik spreman za debi u startnoj postavi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 10:09

Geteborg u trećem kolu švedskog šampionata dočekuje povratnika u najviši rang, ekipu Degerforša, a na terenu bi od prvog minuta trebalo da se nađe i bivši igrač Napolija Marek Hamšik

U toku je treće kolo švedske Alsvenskan, u okviru kojeg će snage odmeriti ekipe Geteborga i Degerforša (18.30). Domaćin je jedan od favorita za osvajanje titule, dok se povratniku u najviši rang očekivano predviđa borba za opstanak.

18.30: (1,73) Geteborg (3,60) Degerforš (5,10)

Izabrane vesti

Nervozno je ekipa Rolanda Nilsona počela sezonu, remizirala sa Erebrom na otvaranju (0:0), ali je već u drugom kolu potvrdila velike ambicije. Savladali su plavo-beli ekipu AIK-a golovima bivšeg fudbalera ekipe iz Stokholma, ali i holandskog velikana Ajaksa, Kolbejna Sigtorsona (2:0) u meču u kojem je debi upisao i slovački internacionalac Marek Hamšik ulaskom u igru sa klupe.

Bivši fudbaler Napolija je u Geteborg stigao kao slobodan igrač iz kineskog Dalijana, parafirao je saradnju do kraja avgusta i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje. Trener Nilson je pred duel sa Degerforšom istakao da je Hamšik konačno spreman da na teren kroči od prvog minuta, ali da će on odlučiti da li će tako i biti.

"Ukoliko ja budem želeo, ali spreman je da se nađe u startnoj postavi".

Degerforš se posle 24 godine vratio u elitni rang, ali je na startu sezone potvrdio predviđanja da mu predstoji teška borba za opstanak. Na premijeri je poražen od AIK-a, a potom je u minulom kolu izgubio i duel na svom stadionu protiv Kalmara. Ekipa je satkana od igrača koji imaju iskustvo iz elitne divizije, ali je sva prilika da će i posle trećeg kola ostati bez bodova.

Ipak, trener Role Nilson veruje da je pred njegovom ekipom nezgodan protivnik.

"Uvek je nezgodno kada igrate protiv povratnika, koji je pritom izgubio prva dva meča. Ipak, igrali smo već sa Degerforšom (2:2 u okviru priprema) i znamo za šta su sposobni kada pronađu svoju igru i rade ono u čemu su jako dobri. Moramo da budemo obazrivi. Jako su dobri u pas igri i imaju igrače koji mogu da odluče mečeve i istaknu se. Kao što sam rekao, već smo se sreli sa njima tokom priprema i svesni smo da moramo da budemo oprezni".

Duel Geteborga i Degerforša odigran početkom februara u okviru priprema za tekuću sezonu okončan je bez pobednika (2:2), a bio je to prvi meč ovih ekipa još od 2016. godine, kada takođe nije bilo pobednika (1:1). Povratnik u najviši rang u četiri odigrana duela sa sastavom sa Gemli Ulevi stadiona nije upisao nijedan trijumf.

ŠVEDSKA - 3. KOLO

Subota

Haken - Sirijus 1:2 (0:1)

Nedelja

Varberg - Jurgorden 1:3 (1:2)

Norćeping - Hamstad 2:1 (0:1)

Kamlar - Erebro 1:0 (0:0)

Malme - Estersund 1:1 (0:0)

AIK - Hamarbi 2:0 (1:0)

Ponedeljak

18.30: (1,68) Elfsborg (3,70) Mjelbi (5,30)

18.30: (1,73) Geteborg (3,60) Degerforš (5,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FK GeteborgDegerforšMarek HamšikŠvedska 1Kolbajn Sigtorson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara