Fudbaleri Radže Kazablanke (©AFP)
Fudbaleri Radže Kazablanke (©AFP)

Haos u Radži: Smenjeni trener i tehnički direktor, kapitena teraju u penziju…

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.06.22. | 14:31

U drugoplasiranom timu marokanske lige više ne veruju u titulu posle dva uzastopna kiksa, pa im meč sa Hasanijom (petak, 21.30) više nije u centru pažnje

U fudbalu, kao i generalno u životu, stvari mogu da se okrenu naglavačke za nedelju dana. Pitajte samo navijače Radže Kazablanke. Marokanski velikan je pre samo devet dana pobedio najvećeg rivala Vidad Kazablanku (2:0) i tako se vratio u šampionsku trku, a onda je sve uništio. Za samo nedelju dana je tim ostao bez bodova, gazda Aziz El Badravi bez strpljenja, pa trener Rašid Tausi i tehnički direktor Aziz Al Amri bez posla. U takvoj, čudnoj atmosferi, zeleni će privesti sezonu kraju, počev od susreta sa Hasanijom koji je na programu u subotu od 21.30 časova.

Kladiocima je sigurno odmah privuklo pažnju to što je u Mozzartu manja kvota na pobedu Hasanije u Agadiru. Stiglo je i objašnjenje. Atmosfera u klubu Radže je toliko loša, da se trenutno ne zna ni šta će da bude sa kapitenom Mohsineom Mutaualijem. Čelnici kluba bi rado videli 36-godišnjeg ofanzivca na izlaznim vratima, ali on bi da sačeka prvo da vidi šta će se dešavati tokom leta. Ne valja donositi odluku vruće glave..

Izabrane vesti

Kada je Radža savladala novog šampiona Afrike Vidad sa 2:0, prišla mu je na tabeli na samo bod zaostatka. S obzirom na to da ima bolji međusobni odnos, imala je realne šanse da se domogne titule, jer bi i u slučaju istog broja poena bila prva.

Međutim, tokom prethodne sedmice su se desile stvari koje je malo ko mogao da predvidi. Ne samo da Radža nije uspela da pobedi Šabab - odigrali su 0:0 - već je uspela da izgubi kod kuće od Olimpik Safija (3:2), tima kojem bodovi gotovo da nisu ni trebali.

21.30: (2,45) Hasanija (3,00) Radža Kazablanka (2,95)

Dva puta je Radža na tom meču vodila, međutim početkom drugog poluvremena je Mohamed Al Makazi dobio direktan crveni karton, a Olimpik je sa igračem više uspeo da dođe do preokreta. Pogotkom Klaudija u 85. minutu praktično je krunisao Vidad za šampiona. Do 22. titule bi mogao da dođe zvanično već večeras, ukoliko savlada Difu, a Radža ne trijumfuje u Agadiru. Ako ne, verovatno će u sledećem kolu da proslavi titulu.

Svakako, u Radži više niko ne veruje u to da se ove godine može do 13. pehara. Odmah posle poraza od Olimpika Tausi je dobio otkaz, a tokom jučerašnjeg dana se uprava i zvanično dogovorila sa njim oko isplate preostalih zarada, pošto je Marokanac koji je došao u martu imao ugovor na dve sezone.

Radža je ove sezone prvo izgubila u Superkupu Afrike od Al Ahlija iz Kaira, a potom je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisana od strane istog kluba. Praktično jedini preostali trofej koji može da osvoji je Kup Maroka, tamo igra polufinale protiv Vidada već sledećeg utorka, a pobednik će u finalu na FUS Rabat.

Otkaz je dobio i Al Amri, El Badravi je smatrao da je on odgovoran za neuspeh ovog tima, dok je Mutaualiju poručeno da se ne računa na njega. Nekadašnji marokanski reprezentativac i dete Radže, koje je u prvom timu tog kluba provelo 10 godina iz tri mandata, kazao je da će sa odlukom o nastavku karijere doneti tek kada bude saznao ko će da bude Tausijev naslednik, odnosno kakvi su njegovi planovi za tim. Nije isključeno da ovog leta Matuauli okonča karijeru, tokom koje je uzeo četiri titule, jedan Kup Maroka i Kup Konfederacija 2021. godine.

Uprava neće žuriti, novog trenera će odabrati tek po završetku sezone, a u preostala tri kola ekipu će voditi Bušaib El Mubarki, Hišam Abu Šervan i Abdelija Fahmi.

Čak i kada je sve bilo u redu u Radži, sredinom decembra prošle godine, zeleni su jedva došli do pobede nad Hasanijom. Tada je Mutauali promašio jedanaesterac sredinom drugog poluvremena, ali je Radža ipak stigla do bodova i minimalne pobede pogodkom Bendždide u 92. minutu.

Sada je Hasanija u seriji od tri poraza, a da bi i matematički obezbedila opstanak potrebno joj je da osvoji još jedan bod. Što da ne, možda to uradi već večeras.

MAROKO 1 – 28. KOLO

Subota

19.00: (2,60) Olimpik Safi (2,85) IR Tanger (2,90)

19.00: (1,55) Jusufija (3,60) Sualem (6,25)

21.30: (2,45) Hasanija (3,00) Radža Kazablanka (2,95)

21.30: (1,37) Vidad Kazablanka (4,20) Difa El Jadidi (9,00)

Nedelja

19.00: (1,70) FUS Rabat (3,45) Muludija (5,00)

19.00: (3,15) Rapid Ued Zem (2,90) Berkan (2,40)

21.30: (2,60) Šabab (2,90) FAR Rabat (2,85)

21.30: (1,85) Magreb (3,25) Olimpik Kuribga (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Maroko 1Radža KazablankaVidad Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara