Džordan Henderson i Garet Sautgejt (Foto: Reuters)
Džordan Henderson i Garet Sautgejt (Foto: Reuters)

Hendersonov neprijatan povratak kući: Englezi izviždali kapitena na Vembliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 02:10

"Znam šta je stvorilo sve ovo i zašto se desilo, ali mi nije logično uraditi to igraču koji igra i daje srce i dušu za Englesku. Zašto ga izviždati? Kako će to pomoći njemu ili timu?", zapitao se Garet Sautgejt

Prvi put pošto je napustio Ostrvo i preselio se u Saudijsku Arabiju Džordan Henderson se ovog petka vratio na Vembli. Navijači su mu priredili nezaboravnu dobrodošlicu, samo što je se iskusni vezista Al Itifaka prijateljske utakmice sa Australijom (1:0) na najvećem stadionu u Velikoj Britaniji neće sećati po lepom pošto ga je dobar deo prisutnih – izviždao.

Nije mali broj igrača što je proteklog leta napustio Evropu i krenuo za arapskim novcem. Ipak, nijedan zbog svoje odluke nije “osuđen“ kao dugogodišnji vezista Liverpula. Henderson se proteklih nedelja našao na udaru kritika jednog dela tamošnje fudbalske javnosti, a posebno kivna na njega bila je LGBT zajednica čiji je “zaštitnik“ bio prethodnih godina na Ostrvu.

Izabrane vesti

Bio je Henderson i sam svestan da bi odlaskom na Bliski Istok rizikovao da izgubi mesto u reprezentaciji Engleske, ali je posle razgovora sa Garetom Sautgejtom dobio vrstu garancije da ga neće precrtati samo zbog toga što je otišao u Saudijsku Arabiju, već da će glavni kriterijum i dalje biti njegove partije. Selektor Gordog Albiona ne samo da je održao reč, već je Hendersonu u odsustvu Harija Kejna (ostao na klupi za rezerve) dao i kapitensku traku. Ipak, kada ga je u 62. minutu izvodio iz igre, 33-godišnji vezista ispraćen je salvom zvižduka jednog dela navijača.

Sautgejt je po završetku utakmice stao u odbranu svog reprezentativca osudivši gest domaćih navijača.

"Zaista ne razumem to. On je igrač sa 79 nastupa za Englesku, njegova posvećenost i ono što je doneo Engleskoj je izuzetno. Njegova uloga na terenu i van njega je neverovatno važna. Uzeo je pod svoje okrilje igrače kao što je Belingem. On je uzor ovoj ekipi u svakom pogledu. Ovaj tim je doneo mnogo toga i svi oni zaslužuju svu podršku."

Henderson je nedavno podržao kandidaturu Saudijske Arabije za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2034. godine što je takođe moglo da bude razlog zbog kojeg je izviždan.

"Kakve to veze ima sa podrškom momku koji nosi dres Engleske? Zaista ne znam kuda idemo sa svim ovim... Vrlo sam impresioniran besprekornim vrednostima i odlukama koji svi ljudi u našoj zemlji donose. Ne razumem... Znam šta je stvorilo sve ovo i zašto se desilo, ali mi nije logično uraditi to igraču koji igra i daje srce i dušu za Englesku. Zašto ga izviždati? Kako će to pomoći njemu ili timu?", zapitao se Sautgejt.


tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtDžordan Henderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara