Novosađani kivni na Simovića (© Star sport)
Novosađani kivni na Simovića (© Star sport)

Hitna konferencija u Vojvodini: Tražimo izuzeće sudije Simovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.20. | 14:13

Grme i Novosađani

Počelo je kuknjavom na sudije. O igri niko i ne priča, ali zato na arbitre grme svi. Napredak i Crvena zvezda združenim snagama su se obrušili na Danla Grujića pošto je svirao penal za Partizan u Kruševcu, iz Humske upiru prstom ka Bojanu Nikoliću, zamerivši mu na kaznenom udarcu u korist crveno-belih protiv Novog Pazara, dok primedbe na rad „ljudi u crnom“ ima i Vojvodina.

Iako je prva igrala (još u petak), Stara dama srpskog fudbala je sačekala da prođe vikend, a onda ovog ponedeljka sazvala hitnu konferenciju za medije i saopštila kako je od Fudbalskog saveza Srbije zatražila da Novak Simović ne bude delegiran više na mečeve Novosađana.

Izabrane vesti

Razlog je, smatraju u Voši, loša arbitraža Simovića na meču sa TSC-om, završenim remijem (2:2), uz napomenu da je nominalnom domaćinu u Senti pri rezultatu 0:0 sivran penal koji je tek iz odbitka realizovao Nenad Lukić. Na istom meču gostima je poništen jedan gol, a u finiš je isključen prvi saradnik Nenada Lalatovića, pomoćni trener Dragan Šarac.

Zato...

Obratili smo se FSS i Sudijskoj organizaciji, kao i Zajednici Superlige povodom nezadovoljstva na utakmici u Senti. Direktno smo oštećeni i tražili smo izuzeće (Novaka Simovića, op. aut.) za sve buduće utakmice. Vojvodina je najstariji građanski klub u Srbiji, trofejni klub, ne zaslužuje takav tretman“, predočio je Ljubomir Apro, član Upravnog odbora Vojvodine, prenosi Mondo.

Iz kluba nisu želeli detaljnije da obrazlažu zamerke na račun arbitra iz Lovćenca, koga je Sudjska komisija delegirala da vodi duel durgog superligaškog kola, Novi Pazar – Partizan.

Ne bismo komentarisali suđenje, nama nije dozvoljeno da komentarišemo suđenje i mi ćemo krenuti drugim putem. Poštovaćemo sve odluke institucija“, poruka je sa stadiona „Karađorđe“.

Pre meča u Senti bilo je i spornih navijačkih sadržaja koji izlaze iz okvira spora.

Možemo da vam kažemo da ćemo preduzeti sve, i već smo danas preduzeli neke stvari, da u dugovorima sa ljudima iz FSS nađemo rešenja koji će zadovoljiti kriterijume Vojvodine. Moraju svi da nas poštuju, veliki smo klub, da bismo i mi njih poštovali. Vojvodina će reagovati koliko sme i koliko može i to smo danas već uradili. Nismo čekali da nas događaju preteknu, nego smo išli ka rešavanju problema“, dopunio je v.d. predsednika Dragoljub Samardžić, a citira Mondo.


tagovi

FK VojvodinaLjubomir AproNovak Simović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara