Ilija Borenović (©youtube/Lausanne fanpage)
Ilija Borenović (©youtube/Lausanne fanpage)

Hoće li Borenović završiti sezonu u Lozani?

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 11:31

Srpski trener pod pritiskom rezultata posle očajnih izdanja njegovih pulena u prvom delu sezone. Danas plavo-beli dočekuju jednog od direktnog rivala u borbi za opstanak, Sankt Galen

Dok većina najboljih evropskih liga pauzira, švajcarska Superliga počinje drugu polovinu sezone. Do sada je završena tačno polovina prvenstvenih utakmica. Na početku takmičarske 2022. juče je vodeći Cirih minimalcem savladao Servet, dok je branilac titule prvaka Jang Bojs istim rezultatom porazio Lugano. Razlika je i dalje osam bodova u korist FCZ-a.

Uporedo sa intrigantnom šampionskom trkom vodi se i velika borba za opstanak. Jedno mesto vodi u niži rang, a jedno u baraž za opstanak. Lucern je najugroženiji, ali Lozana i Sankt Galen nisu daleko od opasnosti. Otuda njihov međusobni okršaj može mnogo toga da nagovesti. Sledi uzbudljiv duel u kantonu Vo (14.15).

Izabrane vesti

Oba tima su verovatno više zamišljala pre sezone. Lozana je želela da proživi kampanju barem u mirnim vodama kao prošle sezone, a Sankt Galen je, posle kraha pred kraj sezone, prirodno ponovo podigao "pogled". Ovo je treći put da se timovi sastaju u ligi u trenutnoj kampanji. Zanimljivo, na oba okršaja domaćini su bivali poraženi.

Unapređen u trenera Lozane prošlog leta pošto klub nije produžio ugovor sa Đorđom Kontinijem, Ilija Borenović svakako nije dobio najudobniju klupu u prvenstvu. Uprkos razočaravajućim rezultatima, daleko od onoga čemu se nadao, srpski trener je ipak na svom mestu. Ipak, njegov manevarski prostor ostaje tesan i posebno će morati brzo da skupi bodove kako bi ućutkao kritičare.

14.15: (2,60) Lozana (3,30) Sankt Galen (2,70)

Sportski direktor plavo-belih Sulejman Sise daje kontinuranu podršku Borenoviću.

"Trener je uvek pod pritiskom rezultata. To je tako. Svi radimo na tome da ga stavimo u najbolje uslove da uspe u novoj ulozi. Moj ideal bi bio da Borenović i Lozana mogu da rastu zajedno. Opstanak je naš glavni cilj. Samo ako zadržimo ekipu u najjačem rangu, moći ćemo da razvijemo održivi projekat na kojem radimo", predočio je Sise.

Dok je Lozana izgubila dva možda i najbolja aduta odlascima Kamerona Puertasa u belgijsko čudo Union Sen Žiluaz za 1,16 miliona evra i Gabrijela Baresa u Monpelje, trener ekipe sa Tulijera nije jedini koji treperi. Uprkos dugoročnom ugovoru koji bi, na prvi pogled, mogao da ga zaštiti, Peter Cidler nije imun na kritike u Sankt Galenu. Zakazani nedeljni okršaj dva tima i trenera, daće prvi trag.

Uporedo sa brigama oko opstanka u Superligi Lozana i Sankt Galen su u borbi za pehar najmasovnijeg takmičenja u zemlji. Među timovima koji su još u trci za osvajanje Kupa Švajcarske su dva tima iz Čelendž lige - Iverdon i Tun - i još dva iz trećeg ranga - Karuž i Bil-Bien.

Uzastopne eliminacije proglašenih favorita Jang Bojsa, Bazela, Ciriha, Serveta i Siona uzdrmale su stvari u takmičenju koje je zabavnije nego ikada. To bi moglo da otvori šanse Lozani, koja je samo tri pobede daleko od Evrope. U utorak, 8. februara, na početku četvrtfinalne faze, klub iz La Tulijera će već morati da prevaziđe prvu zamku tokom okršaja sa Iverdonom, možda i izbalansiranijeg nego što se očekivalo.

Daleko od toga da je četa Ilije Borenovića u ligi otpisana, ali i dalje može da se nada da će dobiti sve, mada može i da ostane bez ičega. Iznad svega, moraće da prođe bolje od Ciriha, koji je u proleće 2016. ostvario podvig osvojivši Kup četiri dana posle ispadanja u drugu ligu.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

--------------------------------

ŠVAJCARSKA 1 - 19. KOLO

Subota

Cirih - Servet 1:0 (0:0)

/Sespedes 48ag/

Jang Bojs - Lugano 1:0 (0:0)

/Fasnaht 72/

Nedelja

14.15: (2,60) Lozana (3,30) Sankt Galen (2,70)

16.30: (2,85) Lucern (3,40) Bazel (2,45)

16.30: (2,95) Sion (3,35) Grashopers (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sent GalenLozanaŠvajcarska 1Ilija Borenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara