Memfis Depaj proslavlja gol (©Reuters)
Memfis Depaj proslavlja gol (©Reuters)

Holanđani love mamurne Zmajeve

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 11:55

Vels posle pobede nad Ukrajinom i plasmana na Mundijal dočekuje Lale koje su u sjajnoj formi u sklopu 2. kola divizije A Lige nacija

U Velsu već nekoliko dana traje euforija zbog fudbala. Zmajevi su u nedelju izborili plasman na Mundijal u Kataru pobedom nad Ukrajinom (1:0) u baražu i prvi put posle 64 godine će se naći na svetskoj smotri najboljih selekcija. U takvoj atmosferi, Gereta Bejla i saigrače Liga nacija verovatno i ne zanima previše, ali baš ta rasterećenost domaćina može da bude velika opasnost po Holandiju, u meču 2. kola četvrte grupe A divizije, koji je na programu u sredu (20.45).

Velšanima je ovo debitantska sezona u A diviziji Lige nacija, u koju su se prošle godine plasirali kao najbolji tim u grupi sa Finskom, Republikom Irskom i Bugarskom. Zmajevi su na premijeri izgubili od Poljske sa 2:1, dok su Holanđani već osvojili prva tri poena. Oni su 1. juna maestralnom igrom, pre svih dvostrukog strelca Memfisa Depaja, deklasirali Belgiju u Briselu sa 4:1.

Izabrane vesti

Velšani se u poslednje vreme dobro zabavljaju, pošto su ostvarili veliki uspeh u dodatnom plej-ofu za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Već prvog dana juna imali su premijeru u najvišoj kategoriji Lige nacija i nisu nimalo loše odigrali, međutim, nisu uspeli da u Poljskoj zadrže prednost od jednog gola i izgubili su sa 1:2.

20.45: (7,75) Vels (4,30) Holandija (1,50)

Zmajevi su je svojevremeno, krajem marta, odigrali prvi kvalifikacioni duel za Mundijal i uspeli su da pobede Austriju sa 2:1. Zbog ratne situacije u Ukrajini, finalnog protivnika su morali da čekaju do juna i to je bila baš Ukrajina. Mučio se tim Roba Pejdža u nedelju u Kardifu i zahvaljujući autogolu Andrija Jarmolenka minut pre pauze pobedio je sa 1:0, zahvaljujući čemu je postao poslednji evropski učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva.

Velšani su prošle godine potpuno dominirali Ligom nacija u četvrtoj grupi Divizije B sa 16 bodova iz šest duela. Trenutno važe za najveće kandidate za ispadanje u konkurenciji Poljske, Holandije i Belgije, a početni poraz ih je približio ovom neugodnom scenariju, mada do kraja ima još pet kola i ništa nije odlučeno.

Holanđani su trenutno u odličnoj formi, pored nesmetanog prolaska u Katar, dobro su počeli i u Ligi nacija. U derbiju zemalja Beneluksa u Briselu su pokazali fenomenalan učinak, iako su imali ulogu autsajdera protiv ambiciozne Belgije, ali su zahvaljujući četiri gola pobedili sa visokih 4:1. Poslednji put kada su se Lale takmičile sa Velsom u prijateljskom meču 2015. godine, pobedile su sa 3:2.


Privremeni selektor Rob Pejdž je na klupi Velsa od 2020. godine, i veruje da njegove trupe mogu da pobede.

"Oslanjamo se na mlade igrače i verujemo da se krećemo u dobrom pravcu. Zahvaljujući prolasku na Svetsko prvenstvo naša grupa igrača je doživela drastičnu promenu mentaliteta, tako da možemo da pobedimo protivnika kao što je Holandija", smatra Pejdž.

Njegov kolega Luj van Gal poklonio se Velsu, ali sa druge strane želi da u Kardifu uzme sva tri boda.

"U Belgiji smo pobedili zahvaljujući odličnom učinku u prelaznoj fazi, sredina terena je funkcionisala fantastično. Imamo po dva odlična igrača za svaku poziciju i zato svako može da igra", ocenio je Van Gal.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 2. KOLO

GRUPA 1

Ponedeljak

Austrija - Danska 1:2 (0:1)

/Šlager 67 - Hejbjerg 28, Larsen 84/

Hrvatska - Francuska 1:1 (0:0)

/Kramarić 83 pen - Rabio 52/

GRUPA 2

Nedelja

Češka - Španija 2:2 (1:1)

/Pešek 4, Kuhta 66 - Gavi 45+3, Injigo Martinez 90/

Portugalija - Švajcarska 4:0 (3:0)

/V. Karvaljo 15, Ronaldo 35, 39, Kanselo 68/

GRUPA 3

Utorak

Italija – Mađarska 2:1 (2:0)

/Barela 30, Lorenco Pelegrini 45 – Manćini 61ag/

Nemačka – Engleska 1:1 (0:0)

/Hofman 50 – Kejn 88pen/

GRUPA 4

Sreda

20.45: (1,70) Belgija (3,80) Poljska (5,90)

20.45: (7,75) Vels (4,30) Holandija (1,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Velsareprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara