Sven Botman (Reuters)
Sven Botman (Reuters)

Holanđanin o prelasku u Milan odgovorio uz smešak: Biće sve jasno do početka priprema

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 20:57

Lilov štoper se nada skorom prelasku na San Siro

Duže od godinu dana Milan i njegov direktor Paolo Maldini jure holandskog štopera Svena Botmana iz Lila.

Kada se jedan od najboljih defanzivaca svih vremena tako snažno zalepi za dovođenje nekog odbrambenog igrača, onda to mora imati ozbiljan značaj. Poslednji put kada je Maldini toliko insistirao na dovođenju nekog defanzivca, bilo je to u slučaju levog beka Tea Ernanderza. Videli smo kakav je pogodak tada napravio sa Francuzom…

Izabrane vesti

Još letos je Milan počeo da steže obruč oko Botmana ali Lil nije želeo ni da čuje za prodaju. Pokušali su Rosoneri i zimus ali francuski klub ni tada nije popustio. U međuvremenu je Maldini postigao usmeni dogovor sa igračem koji je zbog toga stavio sa strane ponudu Njukasla ali se priča otegla jer je italijanski klub bio potpuno fokusiran na završnicu sezone u Seriji A a potom je ušao u proces promene vlasnika.

Novi gazda Rosonera Geri Kardinale je odmah po preuzimanju kluba iskazao apsolutno poverenje u Maldinija i njegove saradnike i dao im zeleno svetslo da završe poslove koje su započeli. Botman je prvi među njima, a trenutno je razlika u stavovima Lila i Milana mala. Rosoneri nude 25.000.000 evra, Francuzi traže 5.000.000 evra više.

“Trenutno sam fokusiran na reprezentaciju ali teško je razdvojiti te stvari kada svakodnevno slušate priče o budućnosti. Jednostavno, ovo je važan momenat u mojoj karijeri i ne možete ostati imuni. Pregovori napreduju i nadam se da će sve biti jasno do početka priprema”, rekao je Holanđanin dana za medije u domovini.

Na pitanje novinara da li su u pitanju pregovori sa Milanom, samo se nasmešio na neki način potvrdivši da je blizu potpisa za Rosonere. 

Botman bi u Milanu trebalo da zameni kapitena Alesija Romanjolija kojem je istekao ugovor i neće biti produžen. Zajedno sa Fikajom Tomorijem, Simonom Kjerom i Pjerom Kaululom bi trebao da čini štoperski bedem ispred Majka Menjana u narednoj sezoni.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Sven Botman

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara