Kodi Gakpo i Virdžil van Dajk (©Reuters)
Kodi Gakpo i Virdžil van Dajk (©Reuters)

Holandska vruća linija i kapiten na brzom biranju: Može da ode do Meseca i nazad, i mora u – Liverpul

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 19:16

Virdžil van Dajk urgirao da Kodi Gakpo stigne na Enfild, preko “žice” ubedio krilnog napadača da odabere Redse

Dan posle Božića na Ostrvu je dan kada se daruju pokloni, ovaj jučerašnji Boksing dej bio je poseban za navijače Liverpula. Fešta je trajala da kasno u noć, razloga za slavlje bilo je pregršt. Stefan Bajčetić, zvezda u nastajanju, overio je pobedu Redsa protiv Aston Vile, a sve je zašećerilo rukovodstvo završetkom velikog posla.

Nije čekana ponoć, odjeknula je bomba ranije. Napravio je Liverpul veliku krađu, preoteo je Kodija Gakpa arhineprijatelju Mančester junajtedu. Holandsko krilo skrenulo je sa “već viđene” rute, pokvareni su planovi Eriku ten Hagu. Na poslovanje sa PSV Ajndhovenom može da zaboravi, dok su Crveni đavoli obigravali oko Filips stadiona i tražili kancelariju gde će sastančiti oko uslova, radila je vruća linija.

Izabrane vesti

Na brzom kapitena Lala našao se broj Kodija Gakpa, štoper Redsa urgirao je da reprezentativni kolega stigne na Enfild. Ubrzao je ceo proces, preko žice je ubedio krilnog napadača da odabere Liverpul, pišu holandski mediji. Odradio je bitnu ulogu… Stupio je u kontakt sa Gakpom kako bi mu otklonio sumnje oko toga da li je Enfild prava destinacija i ubrzao ga da donese odluku.

Suzio je Mančester junajtedu prostor za manevar, praktično ga nije ni bilo, jer su finalni pregovori obavljeni za nekoliko sati. Imali su Kodi Gakpo i njegov zastupnik, kao i PSV, ponudu na stolu, izvršio je pritisak holandski štoper i bio jedan od razloga zašto je talentovani ofanzivac prelomio da dođe u grad Bitlsa umesto da ode na Teatar snova.

Da se oko transfera – nije bilo poznato kog tačno – mešto ozbiljno kuva, i da bi Liverpul i pre početka prelaznog roka mogao da završi nekog igrača nagovešteno je pristalicama Redsa momentalno po poslednjem zvižduku na Boksing dej.

Nadamo se da će se povređeni igrači uskoro vratiti i da ćemo ubrzo dočekati nove igrače u našem klubu. Kvalitetna pojačanja uvek dobro dođu”, zagolicao je Virdžil van Dajk maštu navijačima Liverpula posle pobede nad Aston Vilom.

A, onda, kroz koji sat, erupcija na Enfildu! I oko njega.

Navijače koji su proslavljali trijumf i povratak Premijer lige u pabovima oko stadiona zatekla je vest da su dobili prvo zimsko pojačanje. Ekstra bonus.

Kodi Gakpo, Virdžil van Dajk i Memfis Depaj (©Reuters)Kodi Gakpo, Virdžil van Dajk i Memfis Depaj (©Reuters)

Liverpul – pobednik dana. Mančester junajted – gubitnik. Iako nije ni kročio na teren. Izgubio je bitku za pregovaračkim stolom. Sva je prilika još tokom Mundijala počeo je Kodi Gakpo da mu klizi iz šaka.

Kodiju Gakpu je Virdžil van Dajk “napunio” glavu, sipao je hvalospeve na račun hitrog krila i postarao se da bude koristan za Redse i dok je u reprezentaciji.

Kodi može da ode do Meseca i nazad, veoma je dobar igrač i takođe dobar dečko. Ono što od njega vidite na terenu, mi vidimo još više na treningu. Kakav samo potencijal čuči u njemu, nadam se da će nastaviti da ga demonstrira. Veoma smo srećni što ga imamo”, govorio je kapiten Holandije za vreme trajanja Mundijala.

Poziv je bio samo šlag na torti, da potvrde dogovor, pa da se u Liverpulu slade i gledaju kako para izlazi na uši Eriku ten Hagu.

A, ne tako davno holanddski strateg se pohvalio kako je ugrabio Lisandra Martineza ispred nosa Arsenalu. Kako je Argentinac sve dogovorio sa londonskim klubom i, ipak, odlučio da pozove šefa pre no što parafira. Ten Hag nije želeo Junajtedu i sebi da “puca u nogu”, ekspresno je reagovao i avionska karta je prenamenjena.

Sada je na sličan način izgubio igrača koga je na tabli zaokružio crvenim markerom.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Sada je Junajted u Arsenalovoj poziciji, a Liverpul u Junajtedovoj.



tagovi

Kodi GakpoVirdžil van DajkLiverpulPSV AjndhovenZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara