Filip Holender (© AFP)
Filip Holender (© AFP)

Holender prvi put posle priče da dolazi u Humsku: Zvao me Galatasaraj, teško će do transfera

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.10.20. | 11:48

„Rođen sam u Srbiji, međutim, Mađarsku smatram svojom državom“, kaže napadač Lugana

U Partizanu su ga označili pojačanjem u ofanzivnom delu tima, iako im defanzivni grca u problemima. U Luganu nije prva opcija, Švajcarci bi ga rado poslali u drugu sredinu. Spokojan je Filip Holender, deluje da mirno čeka završnicu prelaznog roka, tokom kojeg je mogao u Superligu, ali – tursku.

Napadača srpskog porekla želeo je Fenerbahče, prema kazivanju menadžera, dok 26-godišnji Kragujevčanin ističe da je imao poziv drugog istanbulskog velikana, Galatasaraja. Crno-bele, zasad, ne pominje iako se na pozajmici vrednoj simboličnih 50.000 evra uveliko radi.

Izabrane vesti

Sa Bosfora su stizali signali u Švajcarskoj. Izgleda da je na njima i ostalo.

Nema napretka po tom pitanju, još. Što se Galatasaraja tiče, sigurno znam da je slao ponudu Luganu, ali se klubovi nisu dogovorili. Ne znam šta se dešavalo tih dana, ali sam svestan koliko je teško realizovati transfer. Usled pandemije virusa korona, niko ne može da pretpostavi šta će se desiti u budućnosti, niti da planira poteze. Dosta toga mora da se poklopi da bih promenio sredinu. Svestan sam i uopšte nisam nervozan. Da ne pominjem da mi prija Lugano, ugovorom sam vezan na još godinu plus godinu. Ostaću, ako sudbina bude htela. I biću srećan. A ako dobijem priliku da pređem na viši nivo, neka bude. Nikad se nisam plašio izazova“, pojasnio je Filip Holender u izjavi za mađarski Nemzeti sport.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nekoliko puta je ponovio da su mu pojačanja neophodna. Između ostalog da bi realizovao ideju o postavci sa dva napadača. U tom slučaju ceh bi, verovatno, platio Bojan Matić, dok bi Filip Holender bio saradnik Umaru Sadiku. U Beograd će svakako stići, samo je pitanje da li do kraja sedmice na konačni dogovor sa crno-belima ili 11. oktobra kad sa državnim timom Mađarske bude gostovao na stadionu „Rajko Mitić“.

„Ranije sam govorio da je svaki meč za reprezentaciju Mađarske poseban za mene. Taj sa Srbijom naročito. Biće čudno spremati se sa okršaj sa Srbima, ali to, bar kad sam ja u pitanju, ne bi trebalo preuveličavati. Rođen sam u Srbiji, međutim, Mađarsku smatram svojom državom, tako je ispalo u životu. I drago mi je što je tako. Igranje za selekciju me motiviše da predstavljam Mađarsku noseći njen grb na dresu“, dodao je Kragujevčanin.

Mađari ga baš zbog tog stava posebno cene. Poistovetio se s njima, duže od deceniju vezan je za severne susede.

„Ko me dobro poznaje setiće se da mi nije bilo ni 15. godina kad sam došao u Akademiju Honved. Nisam imao ništa, morao sam da krenem od nule, a u Mađarskoj sam postao ono što sam sad. Zato me obuzme poseban osećaj kad igram za reprezentaciju“.

Za deset dana će se Orlovima u Beogradu suprotstaviti dvojica Srba u opremi Mađarske. Osim Holendera, adut selektora Marka Rosija je i napadač iz Sente, Nemanja Nikolić. Obojica će tri dana ranije gostovati u Sofiji, u polufinalu Lige nacija.

Kao za sve u životu, tako i u fudbalu morate da razmišljate pozitivno. Nikog se ne plašimo. Želimo pobedu, daćemo sve od sebe kako bismo je ostvarili. Čak i da dobijemo bićemo tek na pola puta do Prvenstva Evrope, ostaće nam završni korak u novembru protiv rivala koji je daleko jači od nas (Island ili Rumunija, op. au). U svakom slučaju, idemo najpre da savladamo Bugare“, dodao je Filip Holender, u prvom javnom obraćanju otkako se saznalo da je meta Partizana.



tagovi

LuganoFK PartizanFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara