Eden Azar (©Reuters)
Eden Azar (©Reuters)

Horor se nastavlja: Azar pred novom operacijom, ostatak sezone i odlazak na Euro pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 15:25

Nova povreda belgijskog fudbalera, koji će se najverovatnije opredeliti za novi hirurški zahvat, kako bi se na duže staze rešio problema

Puni naslovice Eden Azar od kada je leta 2019. godine stigao u Real Madrid. To se i očekivalo, ali ne iz razloga zbog kojih se o njemu piše i danas. Doživeo je novu povredu, posle pauze od mesec i po dana proveo je 15 minuta na terenu u utakmici sa Elčeom, pre nego što je morao da ga napusti. Marka prenosi da bi Belgijanac mogao "pod nož" i da će operacija staviti pod znak pitanja ostatak sezone, ali i njegov odlazak na Euro.

Malerima zaista nema kraja. Vratio se u pogon u pravom trenutku da pomogne ekipi u borbi za titulu u Španiji i 14. trofej Lige šampiona, ali ga je presekla povreda karličnog mišića. Ukupno 10. povreda od kako je u transferu teškom 100.000.000 evra stigao na Santijago Bernabeu iz Čelsija. Pet je pretrpeo u prvoj, sada i u drugoj sezoni. Od mogućih 88 utakmice, nastupio je na 36, što je nešto ispod 41 odsto.

Izabrane vesti


Zbog nove povrede će izgleda morati ponovo na operacioni sto, kako bi rešio postojeće probleme, koji su nastali kao posledica ranije povrede levog članka. Azar je frustriran i navodno želi da se operiše kako bi silne komplikacije ostavio iza sebe jednom zasvagda. Kako stvari trenutno stoje, odlučiće se za hirurški zahvat, sve drugo predstavljalo bi iznenađenje, tvrdi renomirani španski list. Navodno se nije osećao dobro još od prethodne operacije, konstatno je osećao bolove u članku i bol se pogoršao poslednjih nedelja.

Procena je da su problemi sa člankom doveli do mišićnih tegova, jer je morao da promeni način trčanja kako bi izbegao bolove. Zaista se operacija čini kao jedino rešenje u ovom trenutku, ali bi mogla da ga odvoji od terena do kraja sezone. Problem bi mogla da ima reprezentacija Belgije, jer bi hirurški zahvat pod znak pitanja stavio i Azarov nastup na Evropskom prvenstvu, gde je četa Roberta Martineza među favoritima.



tagovi

Eden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara