Atalanta se neće predati, ali na Di Stefanu se Benzema pita

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.03.21. | 10:19

Real je i bez francuskog napadača slavio u Bergamu, sada jači za najboljeg strelca želi plasman u četvrtfinale posle dve godine pauze

"Drsko je pretiti Realu", zaključio je Đan Pjero Gasperini na konferenciji za novinare uoči revanša između madridskog kluba i Atalante u osmini finala Lige šampiona (21.00). Ipak, Boginja se neće predavati do poslednjeg zvižduka. Madriđani su uz dosta sreće slavili u Bergamu (1:0), a sada jači za najboljeg strelca Karima Benzemu i kapitena Serhija Ramosa dočekuju revanš, sa namerom da se posle dve sezone ponovo nađu u osam najboljih u elitnom takmičenju Starog kontinenta.

Sasekao je crveni karton krila uvek napadački orijentisanim Italijanima pre tri sedmice, pa nisu mogli da pruže svoj maksimum protiv favorita. Sudija Tobijas Štiler je u 17. minutu isključio švajcarskog internacionalca Rema Frolejra, što je omogućilo Blankosima da i bez Benzeme i Ramosa dominiraju u Bergamu. Držala se ipak Atalanta dobro i sa desetoricom u polju, ali je poklekla u samom finišu, kada je put do mreže Pjerluiđija Golinija pronašao levi bek madridskog kluba Ferlan Mendi.

Izabrane vesti

Od tog duela Gasperinijeva četa odigrala je četiri utakmice, upisala tri pobede i pretrpela poraz u Derbiju Nerazuro od Intera, dok su oružje pred sastavom iz Bergama polagali Sampdorija (2:0), Krotone (5:1) i minulog vikenda Specija (3:1), pa Boginja u dobrom raspoloženju i sa verom da može da iznenadi najtrofejniji tim Lige šampiona dočekuje gostovanje u španskoj prestonici.

Real je sa druge strane odigrao meč manje, ali je imao dva jako važna ispita, u kojima je uspeo samo da ostane neporažen. Nakon susreta u Bergamu, remizirao je sa Real Sosijedadom (1:1) i Atletiko Madridom (1:1), ali je pre tri dana uspeo da nadigra Elče (2:1), protiv kojeg se za revanš sa Atalantom zagrejao Karim Benzema. Francuz je postigao oba pogotka i stigao do kote 15 u Primeri: treći je strelac lige iza Luisa Suareza (18) i Lionela Mesija (21).

Jasno je da će reflektori Alfredo di Stefano stadiona, na kojem Real igra svoje utakmice od početka pandemije, biti upereni u 33-godišnjeg Francuza. Postigao je 20 golova ove sezone, a koliko je značajan za četu Zinedina Zidana govori i podatak da je drugi strelac ekipe vezista Kazemiro put do protivničkih mreža pronalazio u šest navrata. Posebno bivši igrač Liona voli da igra na pomoćnom stadionu Kraljevskog kluba. Postigao je 12 golova na 14 odigranih mečeva kod kuće ove sezone. Kada na taj učinak dodamo i mečeve iz završnice prošle, u kojoj je klub iz Madrida igrajući pred praznim tribinama Di Stefana stigao do titule, dolazimo do podatka da je na 20 odigranih utakmica na ovom terenu Benzema postigao 17 pogodaka.

Tri puta je ove takmičarske godine bio stelac u Madridu i u Ligi šampiona, a sva tri pogotka nosila su veliki značaj. Dva je postigao u pobedi nad Borusijom Menhengladbah u utakmici koja je Blankosima obezbedila plasman u nokaut fazu, a ispostaviće se i prvo mestu u grupi ispred nemačke ekipe.

(2,10) Real Madrid (3,45) Atalanta (3,50)

Kapiten je poput Benzeme ponovo u stroju. Odigrao je nešto više od sat vremena u pobedi nad Elčeom, kako bi što spremniji dočekao revanš sa Atalantom, pa ga treba očekivati u startnih 11 večeras. Koliko je Serhio Ramos značajan za Real u Ligi šampiona najboljeg govori sledeći podatak: od maja 2015. godine sa iskusnim defanzivcem u timu Kraljevski klub nije izgubio nijedan duel u eliminacionim fazama. Propustio je pre dve godine revanš meč sa Ajaksom, koji je potom na krilima sjajnog Dušana Tadića izborio plasman među osam najboljih. Minule sezone je u prvom meču sa Mančester Sitijem zaradio crveni karton, pa je sa tribina praznog Etihada gledao kako Real ostaje bez četvrtfinala. Sada je ponovo u stroju, a tradicija kaže da će ekipu sa trakom oko ruke voditi u narednu rundu.

Real je takođe veoma dobar u susretima sa italijanskim ekipama u elitnom takmičenju, pa je u poslednjih 12 mečeva sa predstavnicima sa "čizme" upisao 11 pobeda. Atalanta se neće predati, a može da se uzda u svoj učinak na strani u Ligi šampiona, kako je slavila na prethodnih pet u ovom takmičenju. Prvi put će Boginja gostovati u Madridu, ali valja pomenuti i da je minule sezone imala španskog protivnika u osmini finala elitnog takmičenja, kada je bila bolja od Valensije.


Iako su se Benzema i Ramos vratili u tim, Real i dalje muči muku sa povredama. Eden Azar je ponovo van stroja, Dani Karvahal se još uvek oporavlja od povrede, a Zidan neće moći da računa ni na Marijana Dijaza i Marsela zbog povreda. Van stroja će biti još jedan važan igrač, Kazemiro odrađuje suspenziju, pa se u startnih 11 očekuje Federiko Valverde umesto Brazilca.

Sa druge strane Gasperini ne može da računa na suspendovanog Frojlera, kao ni na povređene Hatebura, Kovalenka i Šutala. Švajcarskog reprezentativca koji je ostavio saigrače na cedilu u prvom duelu u postavi bi trebalo da zameni hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, koji je za vikend postigao dva pogotka protiv Specije. Kristijan Romero bi ponovo trebalo da se nađe u srcu odbrane, dok će napad predvoditi kolumbijski tandem Duvan Zapata i Luis Murijel.

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Stadion: Alfredo Di Stefano (Madrid)

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Vaskez, Varan, Ramos, Mendi - Kros, Valverde, Modrić - Asensio, Benzema, Vinisijus

Atalanta (3-4-1-2): Golini - Toloi, Romero, Đimsiti - Maele, De Ron, Pašalić, Gosens - Pesina - Murijel, Zapata


LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (REVANŠI)

Utorak

21.00: (1,25) Mančester Siti (6,50) Menhengladbah (10,0) /prvi meč 2:0/

21.00: (2,10) Real Madrid (3,45) Atalanta (3,50) /prvi meč 1:0/

Sreda

21.00: (1,35) Bajern (5,30) Lacio (8,00) /prvi meč 4:1/

21.00: (2,35) Čelsi (3,00) Atletiko Madrid (3,40) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Real MadridAtalantaLiga šampionaKarim BenzemaSerhio RamosZinedin ZidanĐan Pjero Gasperini

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara