Hakim Zijeh (©Reuters)
Hakim Zijeh (©Reuters)

Hrabar potez Hakima Zijeha: Odjavio agente i preuzeo potpunu kontrolu nad karijerom

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 10:20

Marokanac na društvenim mrežama poručio da će se od sad samo on pitati o sopstvenoj sudbini

Dok u medijima kruže priče o njegovom odlasku iz Čelsija, pa čak i potencijalnom prelasku u redove Milana, Hakim Zijeh se odlučio za nesvakidašnji potez. Kako je objavio na društvenim mrežama, zahvalio se na saradnji Nahim Mondijal agenciji i ubuduće će, uz pomoć pravnih savetnika i ljudi kojima veruje, samostalno donositi odluke o svojoj fudbalskoj karijeri.

Izabrane vesti

"Nahil Mondijal me više ne zastupa. Hvala im za poslednjih 12 godina, želim im sve najbolje. Došao sam do te tačke u životu u kojoj smatram da je jedna prava stvar koju mogu da uradim da preuzmem potpunu kontrolu nad profesionalnom sudbinom. Želim da donosim sve odluke i vodim pregovore koji se tiču moje karijere. Od sada ćemo moj tim i ja, zajedno sa pravnim zastupnicima voditi brigu o poslovnom delu", poručio je Marokanac na Instagramu.

Interensantna odluka marokanskog fudbalera, koji ne želi da mu agenti i dalje kroje sudbinu. Da li i dobra, vreme će pokazati. Možda je bio i red da neke stane na put posrednicima koji su ozbiljno uticali na cene igrača koje su otišle u nebo.

Zijeh je od prelaska na Stamford Bridž u transferu teškom 40.000.000 evra iz Ajaksa upisao 83 zvanična nastupa za Plavce u svim takmičenjima i postigao 14 pogodaka. Utisak je da se očekivalo više.

Nema sumnje da u njegovim nogama ima magije, što je pokazao u tandemu sa Dušanom Tadićem dok je igrao u Amsterdamu. U Premijer ligi ipak nije toliko blistao, na 46 nastupa za dve sezone postigao je tek šest pogodaka.

Svesni su brojni klubovi njegovog kvaliteta, pa i Milan. Problem je što je prioritet Rosonera Šarl De Ketelare, za kojeg su prema poslednjim informacijama sa Apenina spremni i da izdvoje 30.000.000 evra. Belgijanac želi na San Siro, a navodno je i Lids junajted digao ruke od ideje da ga angažuje, svestan da ne može da se bori sa klubom u koji mladi fudbaler ima ambiciju da se preseli.

Moraće Zijeh i da spustio zahteve, ukoliko planira da se preseli u redove prvaka Italije. U Londonu zarađuje oko 5.500.000 evra po sezoni, što Milan nije spreman da mu ponudi. Prepreka za Rosonere je i formula transfra, jer ne mogu da priušte pozajmicu sa pravom otkupa jer tako ne bi mogli da iskoriste poreske olakšice za njegovu platu.


tagovi

Hakim ZijehLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara