Nikola Vlašić protiv Ferencvaroša (ⒸReuters)
Nikola Vlašić protiv Ferencvaroša (ⒸReuters)

Hrvat najbolji u Rusiji, Despotović deli 27. mesto

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.12.20. | 11:29

Veliko priznanje za ofanzivnog vezistu moskovskog CSKA

Reprezentativac Hrvatske Nikola Vlašić najbolji je fudbaler Rusije u 2020. godini. U ogromnoj konkurenciji u koju spadaju svi igrači koji nastupaju u Premijer ligi, ali i Rusi koji igraju u inostranstvu, ofanzivni vezista moskovskog CSKA ubedljivo je osvojio prvo mesto.

U glasanju najuglednijih ruskih trenera, sportskih direktora i menadžera, te novinara Sport Ekspresa - koji i organizuje ovaj izbor - Vlašić je osvojio 251 bod, čak 138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka (Lokomotiva/Atalanta). Na trećem mestu našao se Roman Zobnin iz Spartaka sa 106 bodova.

Izabrane vesti

Iako Armejci nemaju posebno zapažene rezultate u prošloj, a i tekućoj sezoni, Vlašić je odličnim partijama od dolaska iz Evertona pre godinu i po dana za nešto manje od 16.000.000 evra pobrao simpatije Rusa. Trenutno je najbolji asistent lige sa pet dodavanja, dok je na listi strelaca četvrti sa osam golova. Ukupno je u dresu CSKA tokom 2020. godine odigrao 34 utakmice, dao 13 golova i upisao sedam asistencija. Prosečna preciznost dodavanja mu je 81 odsto.

Među najboljima se našao i reprezentativac Srbije, Đorđe Despotović. Napadač Rubina, koji je godinu počeo u Orenburgu, dobio je tri boda, pa se sa još šestoricom fudbalera nalazi na deobi 27. mesta.

Despotović igra svoju treću sezonu u Rusiji i u 15 nastupa za Rubin dao je sedam golova.



tagovi

Nikola VlašićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara