Stadion u Puli (©Shutterstock)
Stadion u Puli (©Shutterstock)

Hrvatska: Istra bez petorice fudbalera mora na pobedu protiv Farmaceuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 14:49

Prvoligašu iz Pule samo pobeda nad Slaven Belupom (subota, 17.00) odgovara u pretposlednjem kolu šampionata

Dinamo iz Zagreba je odavno overio titulu, ali u Hrvatskoj nisu rešena sva pitanja. Jedno od njih je „ko će da igra sledeće sezone u nižem rangu“, a odgovor bi mogli da dobijemo ovog vikenda, kada je na programu pretposlednje, 35. kolo.

Istra je trenutno poslednja, pošto ima dva boda manje od Varaždina. Zato mora da pobedi u subotu od 17 časova, kada dočekuje Slaven Belupo. Za Puljane, to je utakmica sezone.

Izabrane vesti

17.00: (2,35) Istra (3,20) Slaven Belupo (2,90)

Na njihovu žalost, trener Danijel Jumić neće moći da računa protiv Farmaceuta na čak petoricu fudbalera. Blagojević je suspendovan zbog žutih kartona, a Bosančić, Navaro, Luit i Guzin su na bolovanju.

Želimo da pobedom maksimalno zakuvamo situaciju pred poslednje kolo i uradićemo sve da dođemo do nje. Moramo od prvog minuta da pokažemo želju za pobedom, da se nametnemo agresijom i presingom, pa tako nateramo protivnika na grešku“, rekao je Jumić pre utakmice.

Gosi u Pulu dolaze skoro kompletni, nedpstaje samo Liklin. Međutim, nekoliko poslednjih treniga Slaven Belupa nije vodio trener Stipić, kojem je u sredu preminuo otac. On će ipak da sedi na klupi.

U subotu se igra još jedan meč, Lokomotiva u Zagrebu dočekuje Osijek, novog vicešampiona. Zagrepčani bi pobedom i teoretski osigurali opstanak, pošto u ovom trenutku imaju četiri boda više od Istre.


tagovi

Hrvatska 1Istra 1961Slaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara