Franko Andrijašević (©AFP)
Franko Andrijašević (©AFP)

Hrvatska: Rijeka juri Goricu za "kotu 3"

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 15:00

Tim sa Rujevice vezao tri pobede u HNL-u, a uspešan niz želi da produži i danas u Šibeniku

Zagrebački Dinamo napravio je senzaciju eliminisavši Totenhem u osmini finala Lige Evrope, ali Modri ove sezone, za razliku od prethodnih godina, imaju dostojnog rivala u domaćem šampionatu u Osijeku koji je preuzeo Nenad Bjelica. Oba tima boriće se za krunu. Do kraja sezone u šampionatu Hrvatske biće velika borba i za treće mesto koje vodi u Evropu. Zasad je Gorica na "koti 3", ali prete sve bolji Rijeka i Hajduk.

Danas se igraju dva meča 28. kola HNL-a. Gorica posrće u finišu prvenstva. Sakupila je samo dva boda u prethodna četiri kola, a prošle nedelje Rijeka je pobedila tim iz Velike Gorice sa 4:3. Prilika za popravni je duel sa Varaždinom (17.00) koji je pretposlednji na tabeli i do kraja će grčevito da se bori za opstanak.

Izabrane vesti

Gorica u svojim redovima ima drugog strelca lige, Kristijana Lovrića koji je postigao 15 golova, četiri manje od najubojitijeg strelca u Hrvatskoj Ramona Miereza iz Osijeka. Nekadašnji napadač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski bio je raspucan na startu sezone. Sakupio je osam golova.

17.00: (1,62) Gorica (3,60) Varaždin (5,30)

Rijeka je u naletu, vezala je tri pobede i preti trećeplasiranoj Gorici. Razlika je i dalje ozbiljna, šest bodova, ali ostalo je osam kola do kraja prvenstva. Riječani gostuju danas (19.00) u Šibeniku. Domaći tim ne zna za pobedu već dva meseca, odnosno poslednjih osam kola.

Veliko zimsko pojačanje Rijeke je povremeni reprezentativac Švajcarske Josip Drmić. On je na pozajmici iz Noriča, a igrao je u Bundesligi za Borusiju iz Menhengladbaha i Bajer iz Leverkuzena.

19.00: (5,00) Šibenik (3,45) Rijeka (1,70)

U intervjuu za Novi list rekao je da ne bi imao ništa protiv i da i posle juna ostane u redovima tima sa Rujevice.

"Dosta ljudi me pitalo razmišljam li o ostanku na Rujevici. Ono što mogu da kažem da sam jako srećan i zadovoljan i puno mi stvari odgovara u Rijeci. Dosta se stvari posložilo i prijatno sam iznenađen. Raduje me pozitivna atmosfera, pa onda moram da razmišljam i o ostanku. Zadovoljan sam jer mi se vraća osmeh i zato što dobijam neku rutinu. A ne sećam se kad sam je imao. U dosta utakmica sam bio džoker i igrač iz drugog plana, ali ne uvek i prvi napadač. Raduje me ta rutina i osećaj što sam među prvih 11. I tako iz vikenda u vikend. I onda još pobeđujemo. To je baš ono što mi je nedostajalo. Osetim u nekim akcijama da ponekad kasnim, da mogu nešto bolje da uradim što sam u prošlosti lakše odrađivao. To je ljudski i normalno, svi grešimo, pa popravljamo greške. Treba malo vremena da sve dođe na svoje mesto“, rekao je Drmić za Novi list.


tagovi

HNLHrvatska 1HrvatskaRijekaGorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara