Humanitarni tiket u podne : Aleksandar Stanojević tipuje za SK Singidunum

Vreme čitanja: 5min | čet. 22.09.22. | 11:57

Direktor Specijalne olimpijade Srbije očekuje plemeniti dobitak od 109.400 dinara

Specijalna Olimpijada osnovana je 1968. godine u SAD – u kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima za osobe sa intelektualnom ometenošću. Od tada se ovom programu priključilo više od 185 zemalja širom sveta sa preko četiri miliona sportista. Kroz svoje programe Specijalna Olimpijada teži ka pružanju dugoročne koristi zdravom razvoju pojedinca i njegovom uklapanju u društvo. Od 1988. godine Special Olympics Internacional (SOI) postaje pridruženi član Međunarodnog Olimpijskog Komiteta. Specijalna Olimpijada Srbije počela je sa aktivnim radom 2002. godine. Registrovana je pri Ministarstvu omladine i sporta kao sportska organizacija, jedina ovog tipa koju ministarstvo podržava, i trenutno ima 14 aktivnih sportskih klubova širom zemlje sa kojima radi.

Cilj organizacije je da tokom čitave godine organizuje treninge i takmičenja osoba sa intelektualnom ometenošću u našoj zemlji i na taj način popravi njihov kvalitet života i integriše ih u društvo i omogući da uzmu učešće na skoro svim međunarodnim takmičenjima. Osvojili su preko 125 medalja.

Izabrane vesti

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević tipuje za SK Singidunum i uz pomoć kompanije Mozzart pokušaće da pomogne sportistima iz Singidunuma. Aleksandar nam je rekao da se u Singidunumu odlično radi. Da članovi redovno treniraju i da Singidunim utiče na edukaciju, socijalizaciju svojih članova i da zavređuju pažnju i pomoć.

Red vožnje kaže da prva utakmica startuje u 18:00 sati, LETONIJA – MOLDAVIJA. Domaća reprezentacija ima 12 poena na kontu, pet više od rivala. Moldavija je poslednji meč dobila sa 2:1, a Letonija je slavila na poslednjih pet duela. Kada su međusobni okršaji u pitanju domaća selekcija ima tri trijumfa, a Moldavci su jednom trijumfovali.

KI 1”.

U 20:45 igraju HRVATSKA – DANSKA odnosno FRANCUSKA i AUSTRIJA. Hrvati kasne dva poena za Dancima, međutim, poslednja tri okršaja dobili su šahovničari. Sa 1:0 Hrvatska je dobila Francusku i Dansku na poslednje dve utakmice, a Danci su bili bolji od Austrije. Hrvati imaju realne šanse da postanu prvaci grupe. Rekli smo da su Trikolori izgubili od Kroacije, a da su pre toga imali dva remija, 1:1. Austrija je dva puta izgubila od Danske, 2:0 i 2:1. Statistika na poslednjih pet okršaja kaže 3:1:1 za Francuze.

KMB I1-3&II1-3 na duelu u Hrvatskoj i KI 1 na Francuze”.

Još dve utakmice Lige nacija počinju u 20.45: BELGIJA – VELS pa SLOVAČKA – AZERBEJDŽAN. Velšani imaju bod u grupi “4”, a Belgijanci sedam, tri manje od vodećih Lala. Upravo je Holandija dobila Vels na poslednjoj utakmici sa 3:2. Belgija je pobedila Poljsku sa 6:1 i 1:0. U grupi “3” Azerbejdžan drži mesto lidera dok je Slovačka sa šest bodova na mestu broj dva. Na poslednja tri okršaja Slovačka je tukla Azerbejdžan, jednom sa 5:1.

UG 3+ na Belgija – Vels i KI 1 na Slovačku”.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević očekuje plemeniti dobitak od 109.400 dinara. Nakon što su postali “prolazni” dobrotvorni listići glumca Marka Gvera, zatim Damira Mikeca, Inspektora Blaže, Nikole Kalinića, Vukašina Vula Mandića, Milorada Popovića, Vedrana Borovčanina, Milana Petrovića, Aleksandra Todorovića, Aleksandera Sekulića, Lazara Markovića i Marko Branković (82.100) je postao dobitnik, 334. u nizu.

Kompanija Mozzart je samo kroz Humanitarni tiket u podne donirala iznos od 26.255.158 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Takođe, bili smo, a i trenutno smo, sponzori KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije, organizovali Mozzart humanitarni turnir… 

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3x3 basketašima.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković i Vukašin Vule Mandić.

MOZZART-ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200, 00 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje 4+, Bileća. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN/ Miloš MILIĆ


tagovi

humanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara