Humanitarni tiket u podne: Davor Berber tipuje za Udruženje “Žena uz Ženu”

Vreme čitanja: 5min | pon. 14.03.22. | 11:28

Selektor ženske reprezentacije Maldiva očekuje plemeniti dobitak od 115.900

Naš trener Davor Berber angažovan je kao selektor ženske fudbalske reprezentacije Maldiva. Berber je poznato trenersko ime na tamošnjim prostorima jer je radio u sedam zemalja. Bio je selektor Bangladeša, Mongolije, radio je u Omanu, Bahreinu, Indiji, Hong Kongu…U Srbiji, sa Novim Pazarom, sačuvao je Pazarcima najviši rang. Sa ženskim fudbalom se prvi put susreće na Maldivima. Uključen je u razvoj ženskog fudbala na nivou FIFA. Podmladio je reprezentaciju, u selekciji ima pet devojaka starijih od 25 godina, a ostale su znatno mlađe.

“Devojke su zainteresovane za ženski fudbal, ali su daleko od najvećih sila iz regiona Japana, Kine, Južne Koreje, Australije, da ne govorim o reprezentacijama SAD –a, Nemačke, skandinavskih selekcija…Razlika između ženskog i muškog fudbala je u motoričkim sposobnostima koje su na strani jačeg pola, ali su žene inteligentnije, više koriste mozak, disciplinovanije su, odgovornije, brže shvataju tehničko – taktičke zadatke. Kao profesionalac želim da napredujem, da se okušam i u boljim ženskim klubovima. Ukoliko budem napredovao u ovom fahu voleo bih da treniram i neke kvalitetnije reprezentacije devojaka. Uvek mi je otvorena mogućnost da se vratim na muški fudbal jer imam sve potrebne licence, a išao sam na sve edukacije”, kaže za Mozzart Sport Davor Berber i prelazi na plemenito tipovanje.

Izabrane vesti

O prvom paru METALAC – CRVENA ZVEZDA Berber kaže:“Metalac je u padu, prethodni trener je forsirao napadački stil igre. Protiv Zvezde nema vađenja fleka jer Beograđani igraju dobro, onoliko koliko je potrebno. Radnik su olako shvatili i to im se neće ponoviti. Zvezda će ići na trijumf, a sigurno razmišljaju o Rendžersu. Pobednik će biti rešen u prvih 45 minuta, pa igram prvo poluvreme dva plus, 1UG2+”

Dalje nastavljamo sa Serijom “A”, LACIO – VENECIJA.

“Rimljani jure izlazak u Evropu, u poteri su za Atalantom i Romom sa kojom uskoro igraju derbi. Fokusiraće se na domaće prvenstvo, da ne kiksiraju sa ekipama koje su ispod njih, ali i da ne izgube od Vučice. Sari je iskusan trener, Milinković – Savić će doprineti trijumfu nad Venecijom koja se grčevito bori za opstanak. Po mom mišljenju čist kec, KI 1 “.

Treća stanica nam je u Španiji, MAJORKA – REAL MADRID.

“Iza Reala je fenomenalna utakmica protiv PSŽ – a. Idu u narednu rundu Lige šampiona, dočekuju i Barselonu. Karlo Anćeloti biće obazriv protiv Majorke, ali će šansu dati i rezervistima. Čuvaće glavne igrače za derbi sa Kataloncima, a tradicija je na strani Reala. Ovde igram čistu dvojku, KI 2 “

Takođe, u 21.00 sat, na Ostrvu igraju KRISTAL PALAS – MANČESTER SITI.

“Građani su prošli dalje u Ligi šampiona, nakon ubedljivih 5:0 odigrali su bez golova drugi meč, ali se nisu trošili. Protiv Palasa odigraće koliko bude potrebno za trijumf, možda 1:0 ili 2:0. Domaći, sa Vijerom i našim Milivojevićem, su daleko od zone ispadanja, nadigravaće se sa Sitijem, ali neće im uspeti pa igram dvojku, KI 2”.  

Poslednja stanica je Portugalija, MOREIRENSE – SPORTING.

“Gosti će sada pojuriti Porto. Očekujem konsolidaciju, nove pobede i tri boda. Sad, tradicija je malo na stani domaćih, često je bilo nerešeno sa malo golova pa igram od nula do dva gola, UG 0 – 2”, završava humanitarno tipovanje Davor Berber koji nam govori neke interesantne podatke o ostrvima u Indijskom okeanu.

“Maldivi su turistička destinacija sa dva najveća (Male i Hulu Male) ostrva koja se vode kao glavni grad. Između je aerodrom, sve je povezano, a lokalno stanovništvo živi na manjim ostrvima, ima ih preko 20. Stranci prave veštačka ostrva sa bogatim turističkim sadržajima. Cene su duplo više nego u Srbiji, pa naši ljudi teško mogu da priušte odmor na Maldivima. Bliski su sa Indusima, jedu sličnu hranu, začinjenu i ljutu. Indijska kuhinja je mahom zastupljena”.

Nas je interesovalo kakva je situacija sa Covidom – 19 odnosno da li su informisani o ratu u Ukrajini?

“Na Maldivima su svi vakcinisani sa buster dozom, možda na manjim ostvima ima nevakcinisanih. Kriterijumi su strogi. Sedam dana, po mom dolasku na ostrvo proveo sam u karantinu. Nisam mogao da idem sa nacionalnim timom u Tadžikistan dok se nisam imunizovao. Sada su upućeni i u sukob u Ukrajini, prate sve, obavešteni su. Stanovnici Maldiva su pismeni ljudi, skoro svi govore strane jezike i mislim da su pod patronatom Britanaca i SAD – a. Nije im potrebna viza za Englesku, školuju se u Londonu, Americi…”.

Naravno, znaju za našu domovinu.

“Za Srbiju znaju i zbog Novaka Đokovića, ali i naših fudbalera koji su igrali ovde. Trenutno, Miloš Kovačević nastupa na Maldivima i Miloš je poslednjih šest godina ovde. Stigao je i Miodrag Ješić koji trenira ovdašnji najveći klub u kome nastupa preko 10 reprezentativaca. Reprezentacija u malom, dominantni su, a spremaju se za Azijski kup. I Risto Vidaković je radio na Maldivima, a trenutno su ovde dvojica igrača iz Crne Gore, Ivanović i Kartal”, zaključuje javljanje sa Maldiva Davor Berber koga upoznajemo sa našim društveno odgovornim poslovanjem. Poznato da smo bili generalni sponzori studentskog sporta na BU. Takođe, bili smo, a i trenutno smo, sponzori KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda, KK Mega Mozzarta. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima.

MOZZART – ov 843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Samo kroz Humanitarni tiket u podne kompanija Mozzart donirala je 22.820.352 dinara, a poslednja dobitnica postala je IVANA KATANIĆ. Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo ravno 90 košarkaških igrališta. Poslednji je poneo ime legendarnog i rano preminulog Bobana Petrovića.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece TREBINJE. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postignut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Pušu: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDavor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara