Humanitarni tiket u podne: Dragoslav Kule Perišić, pod punim gasom do dobitka u iznosu od 210.000 dinara

Vreme čitanja: 5min | pet. 24.05.24. | 12:00

Legenda na dva točka čeka sigurice, a između ostalog umesno kombinuje u finalu Kupa Nemačke

Prošle sedmice smo kroz humanitani cilj prošli uz dobitak težak 209.000 dinara uz legendarnog Nenada Milijaša! Danas startujemo uz najbržeg motociklistu Srbije, bivše Jugoslavije i Balkana, Dragoslava Kuleta Perišića, koji igra za dobitak koji je od prošlonedeljnog veći za 10.000 dinara. Naravno, i u ovom slučaju Mozzart osigurava dobitak cifrom od 100.000 dinara, što znači da naš samumuraj na dva točka ne može da padne igrajući “Humanitarni tiket u podne”.

Kule, čujemo spremaš se za Serez, odnosno trku koja je zakazana za prvi i drugi jun?

Izabrane vesti

Malo je poznato da je Serez, grad cara Dušana, koji je vrlo bitan za istoriju Srba jer se u njemu car Dušan proglasio za cara, a gde je Dušan Silni sa caricom Jelenom oslikan kao svetac u obližnjem manastiru o kome Srbi veoma malo znaju... Evo, kao i davne 1998-e i danas sam oran i spreman za vožnju na motdromu Serez, jednostavno sam zavoleo ovaj grad, sprijateljio se sa profesorom Panagiotisom Grigoriadisom sa kojim me je upoznala novinarka i producentkinja Mila Milosavljević. Zavolela me je zavolela i šarmantna gradonačelnica Varvara”.

Imao si, pa moglo bi se reći mimo sportskih i druge obaveze u Grčkoj…

“Da, pre nego što navučem kombinezon i zavrnem gas na Jamahici, mogu samo da dodam, da je Serez je u centru grada obezbedio jedan objekat za počasni konzulat republike Srbije u Grčkoj. Na potezu je država, a ja najavljujem i da sam uključen u snimanje dokumentarnog filma o odnosima Srbije, Grčke i Rusije, te da se rad na tom projektu zahuktao u značajnoj meri”.

Ostavljamo ćaskanje, i prelazimo na tipovanje uz duplu šansu X2 sa meča ĐENOVA – BOLONJA. Nema Đenova nikakvih razloga da izgara na ovom meču. Jednostavno, stabilna je na sredini tabele, ali Bolonja nije na trećoj poziciji. Izjednačena je sa Starom damom, pa joj pobeda treba kako bi iza sebe držala Juventus, pa i Atalantu. Setimo se da je na janurskom meču para došao X ishod.

U subotu uz Kuleta koji je od juče postao član Udruženja novinara Srbije čekamo KMB I1+&3+ sa meča KAJZERSLAUTERN – LEVERKUZEN. Finale Kupa Nemačke igra se u Berlinu, na neutralnom terenu, s tim što nema zbora po pitanju favorite, jer Bajer posle poraza u finalu Lige Evrope od Atalante ne sme da dozvoli da mu tim koji ne blista ni u Cvajtoj bude dželat koji će mu oteti pehar nacionalnog kupa. Sve u svemu, Aspirindžije igraju za duplu krunu, pa dalje ne treba ništa da dodajemo.

U nedelju se čeka jedinica s meča NAPOLI – LEĆE. Napoli je deseti, a ima samo dva boda manje od osmoplasirane Fjorentine. Juriće bodove po svaku cenu, mada je u poslednjih pet kora ekipa domaćina uzvukla svega tri boda iz isto toliko remija. Leće ne mora ništa, a mi se sećamo da je u septembru prošle godine sa čak 0:4 poraženo od Napolija.

Za kraj tu je 3+ tip sa meča SEVILJA – BARSELONA. Sevilja je vezala tri poraza, bezbedna je na 13. mestu tabele, a Barselona realno mora da održava reputaciju na drugoj poziciji i ništa više. Na poslednjem meču para u septembru slavila je Barselona.

I, to bi bilo to, a mi dodajemo da je Dragoslav Perišić Kule, najtrofejniji motociklista Srbije i bivše Jugoslavije, posle 48 godina aktivne službe, sa 59 preloma i životnom pričom koja prevazilazi ono što mislimo da je u ljudskom, ne samo sportskom životu moguće, zaslužio je da o njemu bude napisana knjiga i snimljen dokumentarni film neverovatne sadržine, što je i učinjeno pod naslovom “Samuraj na dva točka”. U oba dela vidi se njegov znoj, kao i posvećenost opasnom adrenalinskom sportu. Dostojan naslova ostvarenja i samurajskog zvanja verodostojan lik našeg velikog šampiona, u slobodnoj novinarskoj interpretaciji srpskog Valentina Rosija – Dragoslava Perišića Kuleta, ispričaće vam mnogo o sportu koji je u Srbiji nažalost marginalizovan.

Elem, film i knjiga opisuju životni put istaknutog motocikliste od prvih koraka u očevoj moto-radionici do pobedničkih podijuma širom sveta. Čuveni Kule iz Aranđelovca je čovek koji se takmiči 48 godina, od svoje prve trke u Mladenovcu i prve pobede u životu 1976. godine. Poseban pečat ovoj priči daju akteri događaja, koji svako iz svog ugla, opisuju trnovit put uz povrede i prelome. Verovali ili ne, tek Perišić ima 59 preloma na svom telu, a u filmu se dobro vide momenti sa staze i pored nje, gde šampion uprkos bolu, kao nebrojeno puta do sada kreće ka novoj pobedi.

“Nikada nisam kalkulisao, nikada vozio ispod maksimuma. Jureći rivale, trudio sam se da prestignem samog sebe. Čak i onda kada mi je put ka pobedi bio otvoren, trudio sam se da napravim razliku, da ostvarim rezultat koji će preteći najbolje što navodno štoperica kaže da je moguće”, kaže Dragoslav Perišić, i nastavlja, uz grimasu na licu, koja ukazuje na činjenicu da s bolom od “nemogućih” 59 preloma živi iz dana u dan.

“Navikao sam da živim sa bolom. Povrede su ograničile neke pokrete nephodne za vožnju, čemu se nisam pokorio. Pronašao sam način da vožnju prilagodim svom telu, i prelomima koji su iz godne u godine ostavljali ožiljke, ali nisu slomili duh”, kaže Dragoslav Perišić, koji je uistinu legenda našeg moto-sporta, a čije trajanje i uspehe na stazi, sasvim smo sigurni neće makar u skorije vreme niko moći da dostigne. Da se razumemo, više puta Perišiću je život visio o koncu, a priču o njegovim padovima i prelomima teško možemo staviti u ove redove.

Ukoliko ne znate, Dragoslav Perišić je tokom bogate karijere koju je započeo kada je imao samo 13 godina osvojio 11 titula prvaka Srbije, Jugoslavije, Balkana i Istočne Evrope. Kule je u Dransiju, predgrađu Pariza, živeo i radio od 1988. do 1994. godine kada se vratio u zavičaj, ali je od tada na relaciji Srbija – Francuska, što zbog trka, a više zbog ćerke koja je ostala u Dransiju.

Držimo palčeve da današnji tiket prođe, uz informaciju sa smo do sada u akciji ostvarili promet donacija u visini od 32.655.009 dinara.

PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Ulog iznosi 100 KM, a zagarantovan dobitak 250 KM.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Foto: Kule Perišić, priv. arhiva


tagovi

Dragoslav Perišić Kulemotocilkizamhumanitarni tiketsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara