Humanitarni tiket u podne: Ivan Kurtušić tipuje za Društvo za cerebralnu paralizu - Šabac

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 10:15

Trener Mačve od Klopa očekuje prelaz 1-1…

Kratko i jasno, s nama do eventualne MOZZART pobede u novom izdanju “Humanitarnog tiketa u podne” tipuje Ivan Kurtušić, trener FK Mačva. Prođe li listić u koji upravo imate uvid, potencijalni dobitak odlazi na adresu Društva za cerebralnu paralizu – Šabac.

Pa da počnemo, uz Kurtušićevu priču o izazovu koji je Šapčanima u Kupu Srbije priredila Crvena zvezda.

Izabrane vesti

“U kupu Srbije igrali smo sa Zvezdom, (Mačva – Crvena zvezda 0:2), i moji igrači se nisu uplašili. Pokazali su da mogu da se nose i sa veličinama iz Zvezde kao što su Katai, Ivanić i ostali…Ambijent je bio perfektan sa 6.000 ljudi što je ekipa koju stvaram i koju sam podmladio zaslužila”.

Tako za Mozzart Sport priča trener Mačve, a mi ga bacamo u vatru tipovanja. Na početku, Ivan se latio 1UG 2+ tipa sa meča BAJERN – PLZENJ. Vitorija igra kao pred streljačkim vodom. Šanse za uspeh u Minhenu sa šestoricom izbačenih iz stroja gotovo da ne postoje, a sprema joj se isto što i Aspirndžijama u Bundesligi. Naime, njih je Bajern pred ovaj meč tukao sa 4:0, tako da će se tim iz Plzenja plašiti debakla, sličnog onom s Barselonom koja ga je do nogu potukla s konačnih 5:1.

Sledi UG3+ sa utakmice AJAKS – NAPOLI. Čvrstina Kopljanika pala je na Liverpulu (2:1), dok Napoli iz prva dva kola ima maksimalnih šest bodova, uz gol razliku 7:1. Ovo će po svoj prilici biti tvrda utakmica, uprkos Ajaksovih ligaških neuspeha protiv AZ Alkmara (2:1), te X ishoda sa Iglsima (1:1). Lider Serije A te rezultate domaćina svakako će pokušati da upotrebi na što bolji način.

Trener zatim igra realan prelaz 1-1, koga vezuje za meč LIVERPUL – RENDŽERS. Od Klopa se uvek očekuje mnogo, mada je Liverpul u poslednje vreme, umeo da obori tikete. Poslednja greška desila se na meču sa Brajtonom (3:3). Ipak, čini se da Rendžers koji je poražen od Napolija i Ajaksa, bez datog gola, a sa sedam primljenih nije tim od koga Englezi treba da strepe.

Na utakmici INTER – BARSELONA imamo 3+ igru. Bajern je pobedio i jedne i druge, tako da je motiv osvajanja bodova podjednak kako za Špance, tako i za Italijane. Barsa trenutno ipak deluje kompaktnije, a nestabilnost Intera vidljiva je bila i u Seriji A. Inzagi će morati da se pozabavi svim onim problemima koji su njegov tim bacili na kolena protiv Udineza i Rome. To su činjenice.

Za kraj, dupla šansa X2 sa utakmice AJNTRAHT – TOTENHEM. Sporting je bio bolna tačka kako za Ajntraht, tako i za Totenhem. Greške u odbrani koje su dovele do tih kiks partija mogle bi ponovo da budu presudne. Ne očekuje se lak posao za ma koji od dva sastava. Sigurno je da će Konte pokušati da smiri strasti tima nakon poraza od Arsenala (3:1). Greške sa te utakmice ne smeju da mu se ponove u Frankfurtu.

Ivana Kurtušića zatim pitamo za zatečeno i trenutno aktuelno stanje u klubu.

“U klubu sam zatekao 36 igrača pod ugovorom, a sada imamo dvadestjednog i dva golmana sa prosekom od 20 godina. Uveo sam četiri omladinca koji nikad nisu igrali seniorski fudbal. Sva četvorica su igrali protiv Zvezde. Pravimo neku dobru priču u Šapcu, na duže staze, za razvojni klub mladih igrača. Imamo 16,17 Šapčana u ekipi, mi smo jedna velika familija”.

Kakve su vam perspective, a kakva klupska svakodnevica?

“Živimo i radimo kao jedan. Imam odrešene ruke što je retko u Srbiji i potpunu podršku u radu, kao i autonomiju, ali i odgovornost za svoj deo posla. Zahvalan sam predsedniku i ljudima iz grada koji veruju u mene i moj rad i koji su me doveli. Od kada sam došao, a posle tri meseca, ekipa ima novu fizionomiju i DNK - a se menja u pobednički jer mladi igrači imaju želju za dokazivanjem”.

Rezultati u Prvoj Mozzart Bet ligi Srbije nisu izostali…

“Sve ekipe od prvih pet u Prvoj ligi Srbije mi smo pobedili i nadigrali. Juče smo igrali sa Zlatiborom, a Metalac, Vršac smo dobili. Grafičar, IMT su bolji po sastavima, a igrali smo nerešeno, ali nadigrali smo ih po šansama. Fizički smo po svim parametrima najdominatnija ekipa u trčanju i intezitetu”, priča za naš portal trener Mačve i nastavlja.

 “Takođe, prvi smo u ligi u presingu, centaršutevima, prekidima of, to je sve zvanična statistika.Teško je imati pobednike u ekipi koja nije tako selektirana i birana da imaju tu želju da se u svakoj utakmici ide na pobedu. Potrebno je da stvore sliku da je Mačva ekipa koja ima mentalit pobednika kao i igrači Crvene zvezde i Partizana. Imamo intezitet 90 minuta i lomimo sve ritmom. Ja verujem u mlade igrače, u Hong Kongu sam pravio reprezentativce i u Marsoniji. Iz treće lige sam stvorio Ilićevića, sad je prvi golman M 20 Hrvatske. Sa 16 godina sam ga stavio na gol seniora”.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ivan Kurtušić  će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Crvenom krstu, Prijedor. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

 


tagovi

Ivan KurtušićMozzart Bet Prva liga Srbijehumanitarni tiketsportsko klađenjeMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara