Humanitarni tiket u podne: Ivana Raca tipuje za “Zvončicu”

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 11:36

Prelazi večitih rivala prava su mera za reprezentativku Srbije

Lako je biti motivisan, kada tiket popunjava jedna Ivana Raca… Plasirala se ona na Svetsko prvenstvo 2022. u Australiji, pošto su seniorke Srbije savladale Brazil i ostvarile maksimalan učinak – tri pobede u tri meča! Nama od Ivane u ovom momentu treba samo jedna, humanitarna pobeda, jer očekujemo prolazak listića s kvotom 8,23, koja je posvećena Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti “Zvončica”.

Pa da vidimo, startujući od utakmice VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA, od koje Ivana očekuje prelaz 2-2. Crveno-beli momci će pokušati da zabeleže još jedan trijumf u domaćem šampionatu nakon što su u prethodnoj rundi savladali večitog rivala rezultatom 2:0 golovima Ohi Omojuanfa i Aleksandra Kataija. Poslednji put Crvena zvezda i Voždovac su se sastali na Marakani prvog decembra prošle godine u okviru zaostale utakmice 10. kola Superlige Srbije, a slavio je domaći tim minimalnim rezultatom. Voždovac je trenutno osmi, a na poslednjem meču poražen je od Radničkog u Kragujevcu.

Izabrane vesti

Ako ne znate, bavila se Ivana svojevremeno i baletom, u atletici se nije pronalazila, ali mi se nadamo da je dobro procenila prelaz Parnog valjka… Odigrala je 1-1 na meču PARTIZAN – MLADOST LUČANI. Kakav god sastav Partizana da istrči na teren od njega se ultimativno očekuju tri boda nakon svega što smo videli na derbiju. U prvom delu sezone, lako je rešio gostovanje u Dragačevu (Rikardo i Obradović pogađali još u prvom poluvremenu za komotnih 2:0), a sa Mladosti ima zadovoljavajući učinak u Beogradu, s obzirom da je poslednja tri meča u Humskoj dobio i to bez primljeno gola (1:0, 4:0, 1:0).

Eto, devojka koja je danas glavna i odgovorna za naše tipovanje, u ranoj mladosti ugledala se na roditelje košarkaše, i krenula putem uspeha. Kako bilo, mi bi joj poželeli jednak uspeh i sa tipom na pobedu BAZELA protin SEN GALENA. Biće gusto, jer Bazel je na tabeli bolji, ali Sen Galen trenutno igra s poletom. Neporažen je na prethodnih pet utakmica!

Krenemo li malo u digresiju od klalađenja, recimo da je Ivana Raca bila i jeste poklonik košarkaške zaostavštine Tonija Kukoča, kao i onoga što je učinila Elen Dele Don.

A, sada Ivanina kombinacija I1-3&II1-3 sa meča ANDERLEHT – EUPEN, koja se igra u Kupu Belgije. Prva polufinalna utakmica završena je sa 2:2. Rekli bi, Eupen je iznendaio, a zatim ih je Anderleht u šampionatu preslišao sa 4:1. Ne očekujemo puno od gostujućeg tima, ali napominjemo da se na njihovim međusobnim susretima ove godine beleže visoki rezultati, pre sbega zbog agresivnosti Anderlehta.

Tipovanje završavamo duplom šansom 1X, na meču BETIS – RAJO VALJEKANO. Sedmorica povređenih u redovima Betisa, uz njihovu pobedu na prvom polufinalnom meču i seriju od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima koje beleži Rajo Valjekano, govore nam mnogo. Trebalo bi da Betis ovaj meč rutinski privede kraju i plasira se u finiš takmičenja.

Za kraj, recimo još da Ivana Raco s posebnim emocijama razmišlja o medalji za Srbiju koju je osvojila u konkurenciji do 20 godina. Kaže, srce joj najjače bije u nacionalnom dresu, a srebra iz 2018. godine se seća, pošto je pogodila jedan od najvažnijih šuteva, možda i ključni u osvajanju medalje. Bila je to trojka u produžetku utakmice protiv reprezentacije Italije. Na utakmici protiv Slovačke, u osmini finala, ubacila je 36 poena, imala četiri trojke, bez promašaja, deset skokova. Na šampionatu je proglašena za člana idealne petorke, a od strane publike je izabrana za najbolju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva.

I nećemo nabrajati šta je Ivana Raco sve još učinila, zato što ovu rubriku s njene strane smatramo otvorenom za nove i nove podvige.

Ivana Raco će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja “Arta” iz Bijeljine. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaIvana Raca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara