Humanitarni tiket u podne: Miroslav Miško Petković tipuje za Centar za pružanje socijalne zaštite “Zračak”, Čačak

Vreme čitanja: 6min | sre. 01.02.23. | 11:25

Pomoćnik gradonačelnika Čačka, u godini kada je grad na Moravi nacionalna prestonica kulture, nada se dobrotvornom dobitku od 57.900 dinara

U okviru projekta "Nacionalna prestonica kulture Srbije", za grad kulture u 2023. godini, izabran je Čačak. Grad na Moravi predstaviće se sa više desetina manifestacija u okviru programa pod nazivom “Čačanska Rodna”. Pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti i Mozzartov plemeniti kladilac Miroslav Petković za Mozzart Sport je između ostalog rekao.

“Na najvećem nacionalnom konkursu u 2023. godini naš grad je konkurisao i dobili smo laskavu titulu, prestonica kulture Srbije. Započeli smo brojne infrastrukturne radove, a za Vas i Vaše čitaoce informacija da ćemo otvoriti jedinstveni muzej na ovim prostorima, muzej košarke. Čačak je grad sporta, ali pre svega grad košarke. Po košarkaškoj lopti nas prepoznaju. Iznedrio je naš grad preko 60 reprezentativaca od nekadašnje SFRJ do Srbije”, podvlači Miroslav Miško Petković.

Izabrane vesti

Jedan od razloga zbog kojih je Čačak izabran za grad kulture je i taj projekat oko muzeja košarke.

“Tako je. Muzej će biti otvoren u sali Sokolane. To je prvi Sokolski dom napravljen još 1912. godine. Sokolana će biti rekonstruisana, postojaće stalna postavka, ali planiramo sadržaje za mlađe generacije. Naš cilj nije da se muzej košarke poseti jednom, ali da ne otkrivam sve planirane sadržaje. Na galeriji će biti postavke posvećene Radmilu Mišoviću, Draganu Kićanoviću i Željku Obradoviću. Supruga Dušana Dude Ivkovića, muzeju košarke, darivaće par Dudinih odličja, na putu smo da Dina Rađu dovedemo na otvaranje, možda nekog NBA igrača, i kažem, da ne otkrivam sve planove. Otvaranje muzeja košarke planirano je za dan Čačka, 18. decembar 2023. godine, čime bi se završila ‘Čačanska Rodna’ – prestonica kulture. Na spoljašnjem terenu, koji je renovirala kompanija Mozzart, i dalje će se igrati basket, kao što smo nekada i mi igrali. Tu smo planirali izgradnju i tribinu zbog održavanja ostalih manifestacija”, podvlači Petković i startuje sa plemenitim tipovanjem.  

 U 18:00 sati sastaju se RB LAJPCIG – HOFENHAJM. RB ima tri pobede i nerešen ishod u nizu. Gost od poslednjih rezultata ima trijumf i po dva remija i neuspeha. Lajpcigu su pripala dva poslednja okršaja, 3:0;3:1. RB je iz kupa izbacio HSV (4:0), a Hofenhajm Šalke (5:1).

“UG 3+ za kvotu 1.45”.

Školski čas kasnije, u18:45 igraju EUPEN – GENK. Ligaška utakmica u Belgiji u kojoj je lider Genk sa 58 poena, suficit od 38 bodova u odnosu na rivala. Poslednja dva puta slavio je Genk sa 4:2 i 5:0 nad domaćim sastavom. Genk ima četiri pobede i poraz na poslednjih pet utakmica, a rivalima izostaju po trojica prvotimaca.

“UG 3+ za 1.50”.

U 20:45 igraju SELTIK – LIVINGSTON. Seltik je na poziciji broj jedan, a gost ima deficit od 32 boda. Nakon tri pobede i dva remija Livingston ulazi u duel sa favorizovanim Seltikom. Lider je dobio pet mečeva, a poslednju nerešenu utakmicu, 2:2, odigrao je sa Rendžersom.

“PK 1-1, 1.32”.

Za kraj nam ostaje Ostrvo i Čizma. Mečevi startuju u 21:00 sat, MAN. JUN. – N. FOREST odnosno ROMA – KREMONEZE. Đavoli su u prvoj utakmici polufinala slavili sa 3:0. Nakon te pobede dobili su sa 3:1 dok je rivl na poslednjih deset okršaja sa Crvenima dobio jedan me, jedan remizirao, a osam izgubio. ROMA – KREMONEZE, Vučica je poražena u derbiju sa Napolijem 2:1, pre toga je tri puta slavila. Kremoneze ima trijumf, nerešen ishod i poraz. Roma je na međusobnim duelima četiri puta dobila večerašnjeg rivala.

“KI 1, 1.42 na Mančester odnosno KI 1 na Romu”, zaključuje tipovanje za Zračak Petković i podvlači da Čačak dobija i novu sportsku salu, upravo kod budućeg muzeja košarke.

“Ekonomska škola dobija fiskulturnu salu. Prvi put će učenici čačanske Ekonomske škole dobiti svoj prostor za časove fizičkog vaspitanja. Na spratu iznad izgradili smo salu za kontaktne sportove jer je Čačak centar borilačkih sportova, karatea pre svih. Koristim ovu priliku da se zahvalim kompaniji Mozzart i našim Čačanima za sve što su uradili i rade za naš grad. Bilo je tu mnogo donacija i sponzorstava. Za OB ‘Čačak’, naše klubove KK Borac, KK Žele, renovirani su tereni, donirana sportska oprema, išle su donacije i kroz Humanitarni tiket u podne, dugačak je niz šta je čovek iz Čačka, predsednik Vaše kompanije uradio za svoj grad”, zaključio je Miško Petković.

Nakon što su postali dobitni Mozzartovi dobrotvorni listići strelca Damira Mikeca, košarkaša Nikole Kalinića, 3x3 šampiona Marka Brankovića, nekadašnjeg predsednika OSS Zorana Gajića, poznate voditeljke Nataše Miljković, trenera Faruka Hadžibegića, fudbalerke Nine Matejić, Ane BrđovićNenada J. Popovića i Vuk Radivojević postao je Mozzarov pobednik. U našem humanitarnom nizu 375. po redu.

Kompanija Mozzart, samo kroz humanitarni tiket, donirala je tačno 27.688.458  dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima, potom respiratore… Takođe, bili smo, a i trenutno smo, naslovni sponzori KK Partizan, KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3x3 basketašima. Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“otvoren je u Žagubici. Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket u igri „Osvoji teren, budi pobednik“.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vladan Zec, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Nenad J. Popović, Nataša Miljković i Zoran Gajić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u BiH. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje RUKA POMIRENJA, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne! U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Pišu: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaČačakMiroslav Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara