Humanitarni tiket u podne: Nenad Tanasijević tipuje za za lečenje mališana Gavrila Đurđevića

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.03.21. | 12:02

Kragujevački košarkaši stručnjak čeka 1&2-4 sa Čika Dače…

Pauza za “Humanitarni tiket”, čak ni u doba najveće nestašice mečeva u doba svetskog karantina prošle godine nikada nije bila opcija. Nije to ni danas, pa ove subote našim redovima prizivamo Nenada Tanasijevića, bivšeg profesionalnog košarkaša koji je u svojoj sportskoj karijeri obavljao i funkciju predsednika Košarkaškog kluba KG Student i direktora Košarkaškog kluba Radnički 1950.

To je u kratkim crticama Nenad, pa mi, navodeći očekivanu kvotu 10,84 kao bitnu, konstatujemo da je reč o osnivaču Nacionalnog sportskog saveza 3x3 basket, koji će potencijalnim dobitkom pokušati da pomogne lečenje kragujevačkog mališana Gavrila Đurđevića (2020) koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Izabrane vesti

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Krećemo od PLS-a, odnosno od susreta RADNIČKI 1923 – RADNIČKI SREMSKA MITROVICA. Kragujevački Radnički 1923 u okviru 21. kola Prve lige Srbije na terenu Čika Dače, dočekuje ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest pobeda, uz šest remija i jedan poraz, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Sloge, a rezultat je bio 0:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz četiri remija i jedanaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Kabela, a rezultat je bio 1:1. Prvi ovosezonski meč ovih rivala odigran u Sremskoj Mitrovici ekipa Radničkog 1923 je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1.

“Kombinujem 1&2-4”, poručio je Nenad Tanasijević pošto se na prvom paru, onako patriotski latio tipa na svoje sugrađane.

Sledi meč REAL MADRID – ELČE. Real je sa Sosijedadom i Atletiko Madridom uzastopno otišao u X ishod. Kao da su se umorili nakon pobede nad Atalantom u Ligi šampiona, a interesantno je da je i poslednji meč para okončan sa 1:1. Zinedin Zidan će zbog toga ozbiljno shvatiti Elče koje je pred ovaj susret posle dva uzastopna poraza dobilo Sevilju sa 2:1.

„Ponovo isto, 1&2-4”, izustio je naš današnji gost, nadajući se da će mu i ova igra pomoći da dođe do overe tika koji potencijalno uvećava skor akcije kroz čiji fond je za nešto više od četiri i po godine prošlo ravno 18.854.637 dinara.

Selimo se na parket ABA lige, razmatrajući opcije pred meč CIBONA – BUDUĆNOST. Čačani prželjkuju da Cibona kiksne pred Podgoričanima kojima je ova pobeda jako bitna kako bi ušla u društvo četiri najbolje ekipe na jadranskom bojištu. Inače, Budućnost je i tradicionalno bolja na mečevima para. Poslednji susret Podgoričani su dobili u novembru sa 87:68.

 „H2 (- 6,5), po mojoj proceni uz trenutnu marginu”

Naš današnji gost koji ističe da je jedan od ključnih momenata razvoja basketa 3x3 u Srbiji održavanje Svetskog univerzitetskog prvenstva 2012. i Evropskog univerzitetskog prvenstva 2015. godine, održana u Kragujevcu, na poslednjem paru latio se meča IGOKEA – CEDEVITA OLIMPIJA. U senci večitog derbija biće još jedan važan duel 21. kola ABA lige u kome Igokea dočekuje Cedevitu Olimpiju. Tim iz Laktaša će praktično igrati pod imperativom pobede, jer bi im poraz bar udvostručio zaostatak za rivalom u borbi za plej-of. Na drugoj strani Ljubljančani bi neuspehom praktično ostali bez ikakvih šansi da se bore za prvo mesto.

„Kec na Igokeu“, skalpajući korice MOZZART Sport liste poručio je Kragujevčanin koji smatra da da svako ko voli košarku voli i basket 3x3.

Slažemo, se a zatim, da li je izlišno pitati da da li je i koji sport trenirao izazov košarke?

“Ja sam isključivo košarkaško dete. Imao sam sreću da prođem sve selekcije košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca i dođem do profesionalnog seniorskog ranga. Mogu se pohvaliti da sam igrao KLS i B ligu dugi niz godina. Takođe, zadnjih sezona moje karijere igrao sam i pro 3x3 turnire. Ali odgovor na konkretno pitanje bi bio, prvo sam vrbovan za fudbal u FK Fitnes i to direktno iz školske sale. Sada, iz ove perspektive, žao mi je što nisam ostao fudbaler. Mislim da bih imao više uspeha”, poručio je na kraju drženja kroz osmeh Nenad Tanasijević kome su idoli bili Alen Ajverson, i veliki Aleksandar Saša Đorđević

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Nenad Tanasijević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu 

Humanitarna kulturna udruga “Vrbanjci” Kotor Varoš. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 10,84, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara