""
""

Humanitarni tiket u podne: Nikola Đurđić tipuje za Koš za sreću

Vreme čitanja: 6min | pet. 17.11.17. | 12:00

Fudbaler danskog Randersa odigrao je dvojku na Monako!

Kompanija Mozzart u današnjoj dobrotvornoj akciji “Humanitarni tiket u podne” ima kao gosta fudbalera Nikolu Đurđića. Nikola je srpski fudbaler koji je igračku karijeru počeo u Radničkom iz Pirota, gde je dobrim partijama privukao pažnju Voždovca sa kojim je potpisao ugovor 2006. godine. U svojoj prvoj sezoni u klubu bio je peti strelac domaćeg šampionata sa 10 golova. Svojim igrama zaslužio je poziv za reprezentaciju Srbije za igrače do 21. godine za koju je odigrao 5 utakmica i postigao 1 gol. Privukao je pažnju nekoliko klubova iz Evrope kao što su AZ Alkmar i Makabi Haifa, u AZ Alkmaru je 2008. bio na probi, međutim posle povrede stopala 2009. potpisuje ugovor sa norveškim Haugesundom. U svojoj prvoj sezoni u 2. ligi Norveške ostvario je prvo mesto sa svojom ekipom, čime i promociju u elitni rang, uz deset postignutihgolova.

Izabrane vesti

Nakon nekoliko sezona u norveškom Haugeusundu, u avgustu 2012. odlazi na pozajmicu u švedski Helsinborg, gde je za nešto više od tri meseca postigao čak 14 golova (4 u UEFA Ligi Evrope). U januaru 2013. preselio se u Nemačku, pošto je potpisao ugovor sa bundesligašom Grojter Firtom. Dve strane obavezale su se na saradnju do leta 2016. godine, a nemački tim je norveškom Haugeusundu na ime obeštećenja uplatio preko milion evra. Već na debiju protiv Šalkea, namestio je i postigao gol za senzacionalnu pobedu Grojtera u Gelzenkirhenu i na najbolji mogući način pokazao zašto je doveden u Bundesligu. Ipak iako je pružao efikasne partije (15 utakmica, 5 golova), to nije bilo dovoljno da njegov tim izbori opstanak u Bundesligi. Usledila je teška povreda kolena, zbog koje je pauzirao skoro godinu dana. Uspešno se vratio na teren, međutim, Grojter nije uspeo da se kroz baraž vrati u elitu, pa se Đurđić u julu 2014. godine preselio 150 kilometara južnije u redove bundesligaša Augzburga. Kao član Augzburga išao je i na pozajmice u švedski Malme, ali i u redove nemačkog drugoligaša Fortunu Diseldorf. U leto 2016. godine Đurđić se vratio u Srbiju potpisavši dvogodišnji ugovor sa Partizanom. Ipak, nakon samo jedne polusezone Đurđić je napustio klub iz Humske potpisavši 31. januara 2016. godine dvoipogodišnji ugovor sa danskim prvoligašem Randersom.
Pre nastupa za A reprezentaciju, Nikola je zabeležio i pet nastupa za omladinsku reprezentaciju i postigao jedan gol. Debijem na prijateljskoj utakmici protiv Kipra ,koju je Srbija pobedila sa tri prema jedan, u februaru 2013. Nikola Đurđić je zvanično postao prvi pirotski fudbaler koji je zaigrao za reprezentaciju Srbije.

Pre nego što srpska reprezentativac započne tipovanje da napomenemo da je poslednji pravi, plemeniti listić, sastavila glumica Nela Mihailović i tako postala 70. dobrotvorni kladilac sa dobitnom kombinacijom.

Nela je ka Institutu za onkologiju i radiologiju Beograd, usmerila, a MOZZART je donirao, ravno 70.100 dinara.

Sa poslednjim dobitnim tiketom kompanija MOZZART je dosad donirala ravno 4.732.815Sve smo bliži petom doniranom milionu!

I da pomenemo plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić. Dakle, četrnaest članova kluba 100.000.

Da istaknemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Obnovljeno je i svečano otvoreno 54. košarkaško igralište i to u čast naših sjajnih reprezentativaca, ali i Novi Pazar je dobio teren Mirsad Jahović. To je  bilo 55. obnovljeno i otvoreno košarkaško igralište, naredno 56. Igralište obnovljeno je u srpskoj Atini i ponelo je ime Milan Gurović.

Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Jedna od poslednjih donacija sportske opreme otišla je za KMF Borac iz Čačka. Pred početak studentske lige Beogradskog univerziteta, kompanija Mozzart je u okviru ove akcije obradovala je rukometni tim sportskog društva Električar sa dve nove garniture dresova.

Potom, pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, džudiste,  košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige...

Učestvovali smo u akciji „Bitka za bebe“, MOZZART je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u planu je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Nastavljamo sa akcijama o kojima smo govorili. Novost je donacija 1.500 televizora s naših uplatno-isplatnih mesta koje ćemo rasporediti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kraja, dakle nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Nikola kreće u plemenito tipovanje za Koš za sreću. Srećno!

ODIGRAJ NIKOLIN TIKET

Prva utakmica na humanitarnom tiketu je duel AMIJEN – MONAKO. Kneževi su drugi i imaju četiri boda manje od PSG-a. Monako već čatiri meča ne zna za poraz. Domaći su takođe solidni, imaju dve pobede pa dva remija. Istorija međusobnih okršaja je skromna 0:1:1.

“Pokušaću sa dvojkom na Monako”, kaže za Mozzart Sport naš gost.

Nikola je i drugi meč odabrao iz lige Francuske, LIL – SENT ETJEN. Domaći su tek devetnaesti, gosti su bliži vrhu tabele. Lil je u poslednjem duelu savladao Mec. Lion je petardom isprašio Sent Etjen. Statistika je na strani Lila 17:11:12.

Idemo sa golovima, od nula do dva”.

Treća utakmica na dobrotvornom listiću je premijerni meč ovog kola Bundeslige, ŠTUTGART – DORTMUND. Borusija ima šest pobeda, a rival toliko poraza. Nakon dva trijumfa Štutgart je poražen od Hamburgera. Hanover, Bajern i APOEL uzeli su sedam bodova Dortmundu koji je 22 puta u međusobnim okršajima bio bolji od rivala.

“Tri plus”.

I naš plemeniti kladilac tiket je zaključio utakmicom, BEŠIKTAŠ – AKHISAR. Bešiktaš ima samo četiri boda više od rivala i šest mečeva ne zna za poraz. Gosti su slavili u poslednjoj, prijateljskoj utakmici sa 3:0.

Mislim da je favorit više nego očigledan, jedinica”, zaključio je Nikola Đurđić koji je tipovao za Koš za sreću.

Važna informacija…

  Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Nikole Đurđića, dobitak će biti doniran i za Dom za lica sa invaliditetom, Višegrad, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 5306 TUR 1 Besiktas - Akhisar ki 1 1,45
Pet 19:00 5012 FRA 1 Lille - Saint-Étienne ug 0-2 1,62
Pet 20:45 5017 FRA 1 Amiens - Monaco ki 2 1,55
Pet 20:30 3006 NEM 1 Stuttgart - Dortmund ug 3+ 1,45

* Kvote prikazane u rubrici bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizahumanitarni tiketNikola Đurđićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara