Humanitarni tiket u podne: Predrag Kovačević tipuje za Kolo srpskih sestara „Nadežda Petrović“ iz Čačka

Vreme čitanja: 6min | pon. 05.09.22. | 11:55

Predsednik Udruženja sportskih novinara grada Čačka, čeka GG iz Lučana, plus PLS jedinicu iz Pančeva…

Svaki dan, nova je prilika da se proslavimo na polju plemenitog tipovanja. Držimo da je ipak današnji nešto drugačiji, jer u njemu tipuje Predrag Kovačević, predsednik Udruženja sportskih novinara grada Čačka, ogranka USN Srbije. Njegova MOZZART odluka glasi:“ Eventualni dobitak usmeravamo humanitarnoj organizaciji Kolo srpskih sestara „Nadežda Petrović“ iz Čačka za tradicionalnu humanitarnu akciju „Neka se svako dete raduje Božiću“. Nadam se da će naš zajednički trud doneti željeni rezultat”.

S obzirom na kompetencije Predraga Kovačevića, njegovu bet analizu mečeva i tipovanja prenosimo u celosti.

Izabrane vesti

Za početak imamo GG igru s utakmice Mladost Lučani – Javor.

„Deseto kolo Mozzartbet Super lige Srbije donosi i komšijski derbi, duel Mladosti iz Lučana i ivanjičkog Javora. Predstavnici Moravičkog okruga u elitnom rangu srpskog fudbala predstojeći susret očekuju nakon dva, odnosno tri vezana neuspeha. Lučanci su u prethodna dva kola poraženi od Voždovca sa 2:1 i Čukaričkog sa 3:1, dok su fudbaleri Javora uz neuspeh protiv Crvene zvezde na Marakani, doživeli i dva uzastopna minimalna poraza pred svojim navijačima, od Radničkog 1923 iz Kragujevca i ekipe Kolubare. Nema sumnje, i jedni i drugi će u predstojećem duleu tražiti izlaz iz rezultatske krize, a domaćini i priliku za beg iz opasne zone i priključak sredini tabele. Ako je suditi po tradiciji superligaških duela očekuje nas efikasna utakmica. Od 2017. do 2021. godine, kladioničarskim rečnikom rečeno, na 7/7 mečeva došlo je 3+, a na 5/5 i GG3+“, poručuje Kovačević za koga osnovano tvrdimo da do detalja prati sva sportska, a naročito fudbalska zbivanja u domaćem fudbalu, s posebnim akcentom na klubeve koje pokriva njegova-čačanska sekcija USN-a.

Na utakmici Real Ovijedo – Levante, figurira igra na 0-2 gola.

 „Nakon tri odigrana kola u Segundi, domaćin ima učinak pobeda, remija i poraza 2-0-1, uz gol razliku 2:1, a gost 1-2-0 i gol razliku 2:0. Real Ovijedo pred svojim navijačima ima po jednu pobedu i poraz minimalnim rezultatom 1:0, dok je Levante jedino gostovanje Saragosi okončao sa najnepopularnijih 0:0. Retko su nastupali u istom rangu takmičenja, u sezoni 2016/17, takođe u Drugoj ligi, slavili su domaćini, Levante sa 1:0, Real Ovijedo sa 2:0. Pre toga rivali su bili, sada već davne 2003. godine“.

Idemo dalje, put meča Valjadolid – Almerija, s kog Predrag Kovačević bira GG igru.

„Četvrto kolo Primere zatvaraju Valjadolid i Almerija. Domaćin je nakon tri odigrana kola u grupi od pet timova koji su osvojili samo jedan bod u prvih 270 minuta nove sezone. Međutim, ako se ima u vidu da su za rivale imali Viljareal, Sevilju i Barselonu, onda učinak od jednog boda i samo jednog postignutog gola i nije baš signal za uzbunu. S druge strane, sigurno je da su u taboru dojučerašnjeg drugoligaša znatno zadovoljniji, nakon poraza od Reala na premijeri usledili su remi sa Elčeom 1:1 i pobeda protiv Sevilje sa 2:1. U španskoj Ligi 2, u sezoni 2021/22 duel u Valjadolidu završen je nerešenim rezultatom 2:2, dok je Almerija kao domaćin slavila sa 3:1“.

Na meču Pau FC – St. Etjen, očekujemo GG tip.

„Derbi začelja francuske Lige 2, duel dva tima koja su u prvih šest kola osvojila po tri boda, gosti istina šest ali uz kaznu od -3 boda. I dok Pau u dva odigrana meča pred svoijim navijačima nije postigao gol, uz tri primljena, karakteristika St. Etjena su izuzetno efikasni dueli, kao gost u tri meča gol razlika 5:6, kao domaćin još efikasnije, tri susreta 6:7, ukupno u prvih šest kola 11:13. Očekujem da će za Pau biti treća sreća i da će „probiti led“ pred svojim navijačima, uz takođe efikasne goste“.

Identičnu igru imamo i na utakmici Breidablik – Valur.

„Karakteristika islandskog prvenstva je efikasnost. U poslednjih pet mečeva Valur ima skor 3:2:0 i gol razliku 13:5, a Breidablik 3:1:1, uz gol razliku 12:7. Kad je reč o tradiciji u susretima ovih rivala, od 2019. na 8/9 mečeva viđen je GG, a na 7/9 i GG3+. U junu ove godine u prvenstvenom duelu Valur je slavio kao domaćin sa 3:2, dok je u Kup utakmici Breidablik pred svojim navijačima bio još ubedljiviji za konačnih 6:2. Zanimljivo da je u tom meču Valur kao gost u 19. minutu poveo sa 2:0, do poluvremena domaćin je izjednačio na 2:2, a u nastavku i potpuno deklasirao rivala.Nadam se nastavku goleade“, zatvarajući igru jednom PLS jedinicom.

Željom Predraga Kovačeviča, na utakmici smo Železničar (P) – Radnički Beograd, sa koje čekamo MOZZART jedinicu.

„Od pet današnjih susreta Mozzartbet Prve lige Srbije kojima se zatvara sedmo kolo, izdvajam duel u Pančevu. Zanimljivo, ovi rivali se do sada nisu sastajali, a domaćinima je prvi nakon ostavke dosadašnjeg šefa stručnog štaba Igora Savića. Iako su pre početka prvenstva ubrajani među glavne kandidate za najviši plasman, Pančevci u prvih šest kola nisu opravdali takva očekivanja. Nema sumnje, navijači su od tima koji u svojim redovima ima više igrača sa superligaškim iskustvom, kao što su Regan Obeng (nekadašnji fudbaler Čukaričkog), Miroljub Kostić (Napredak), Obiora Odita (Javor, Mladost Lučani) očekivali više od 10 bodova. S obzirom na to da promena trenera često izazove i uspešnu šok terapiju, prava prilika za to je duel protiv novajlije u ovom rangu takmičenja“.

Inače, naš današnji gost, po po obrazovanju elektroinženjer. Iz ljubavi prema sportu i pisanoj reči, s povremenim prekidima, novinar je više od dve decenije, najpre u tada Informativno izdavačkom javnom preduzeću „Čačanski glas“, i to kao sportski novinar u listu „Čačanski glas“ i na „Radio Čačku“.

U „Čačanskom glasu“ obavljao poslove novinara, tehničkog urednika zaduženog i za „prelom“ lista i na kraju i gl. i odg. urednika lista „Čačanski glas“. Novinarsku karijeru, obeležili su tekstovi i reportaže sa brojnih sportskih događaja, ali i iz drugih sfera društvenog i javnog života. O tome svedoče i brojni zapisi, reportaže i životne priče „običnih“ ljudi iz sela širom Moravičkog okruga. Poseban deo novinarskog opusa predstavljaju i živopisne priče sa najvećih kulturnih manifestacija sa planine Jelice i obala Zapadne Morave – „Dragačevskog sabora trubača“, „Kupusijade“ u Mrčajevcima, „Mrčajevačkih pesničkih susreta“ ... O novinarskom delanju svedoče i brojni zapisi sa više humanitarnih i memorijalnih manifestacija i priredbi iz ovog dela Srbije. Kao posebno obeležje bavljenja novinarstvom izdvaja i mnogobrojne direktne prenose i izveštaje, kao i uključenja u program lokalnih elektronskih medija, ali i u programe RTS-a. Istovremeno, u jednom periodu radio i kao voditelj jutarnjeg programa na „TV Čačak“, ali i u marketinškoj službi lista „Čačanski glas“ u okviru koga je pisao tekstove i „prelamao“ i uređivao marketinške strane u listu. Osim lista „Čačanski glas“, „Radio Čačka“ i „TV Čačak“, bio i povremeni dopisnik Dnevnog sportskog lista „Sport“ i voditelj sportske emisije „Galasport“ na TV „Galaksija 032“ Čačak.

Hvala Predragu Peci Kovačeviću, koji je s kompanijom MOZZART već sarađivao, a na osnovu čega je na svetlost dana izšla knjiga "Čačanski sportisti govore". autora legendarnog Aleksandra Aca Stefanovića. Nadamo se i nastavku ove knjige, očekujući to od današnjeg gosta koji tipovanje, po starom MOZZART običaju treba da donese radost i MOZZART svetu preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Predrag Kovačević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja žena DM, Ribnik . MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

bet analizasportsko klađenjehumanitarni tiketČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara