undefined
undefined

I Barsa na penale! Za prvi španski trofej u sezoni gledaćemo El Klasiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 22:55

Betis se sjajno nosio s Kataloncima, ai popustio kad je bilo najvažnije...

Penali su odlučili prvog finalistu Superkupa Španije (Real dobio Valensiju), penali su 'nadležni' bili i za drugog. Nakon veoma uzbudljivih 120 minuta u Rijadu Barselona i Betis igrali su 2:2, da bi na 'ruletu' drama dostigla vrhunac, a Katalonci slavili sa 4:2.

Barsini junaci su golman Mark Andre Ter Štegen i rezervista Ansu Fati. Nemac je sjajno reagovao dva puta u penal seriji, skinuo udarce Huanmija i Vilijama Karvalja, dok je mladi ofanzivac prvo postigao gol u produžetku, a onda i sa bele tačke.

Izabrane vesti

Za pobednika su sa 11 metara pogađali još Robert Levandovski, Frank Kesi i Pedri. Betisu su slaba uteha sigurne realizacije Lorena Morona i Vilijana Žozea.

Veliko finale španskog Superkupa na programu je u nedelju...

Prošlosezonski osvajač Kupa Kralja veoma dobro se nosio sa favoritom. Imao svoje šanse, imao raspoložene igrače, od kojih posebno treba izdvojiti mladog Brazilca Luiza Enrikea, momka što je učestvovao u oba gola Betisa.

Krilni napadač pružio je verovatno najbolju partiju otkako je stigao u Sevilju i pokazao da će biti prava investicija. Enrike je impresionirao tehnikom, pre svega kontrolom lopte, a dve asistencije doći će kao šlag na tortu i nagrada za sjajno izdanje.

U 77. minutu poslužio je Nabila Fekira za 1:1, pa u 101. Lorena Morona za 2:2.

Barselona se i večeras u dobroj meri oslonila na golgetersko umeće Roberta Levandovskog. Postigao je pogodak za 1:0, drugi mu je poništen zbog ofsajda, a bio je siguran i na otvaranju u penal seriji.

Poljaku je večerašnji gol bio 19. u sezoni, na 21. utakmici...

Pomenuti Ansu Fati uhvatio je zaista lep volej u 93. minutu, kada je po drugi put doneo prednost Barseloni. Njegov gol posebno može da raduje Ćavija, pošto je mladoj zvezdi neophodan kontinuitet.

Nedeljni okršaj Barselone i Real biće drugi Klasiko ove sezone. Prvi, ligaški, dobili su Madriđani sa 3:1. I poslednji okršaj u Superkupu dobio je Kraljevski klub. tada je bilo 3:2.

Real u nedelju ima mogućnost da osvoji drugi trofej ove sezone, jer je već uzeo Superkup Evrope, savladavši Ajntraht iz Frankfurta.


tagovi

Superkup Španije

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara