Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

I dalje bez dogovora oko smanjenja plata

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.11.20. | 19:12

Ali, Barselona i igrači postigli su "sporazum o razumevanju", šta god to značilo...

Barselona ni posle dva dana nove runde pregovora sa predstavnicima igrača nije uspela da postigne dogovor oko smanjenja plata!

Dok u Španiji ne prestaju da se vrte priče o scenariju odlaska u bankrot, katalonski mediji u sredu uveče pišu o tome kako su tehnička uprava predvođena Karlesom Tusketsom i igrači ipak postigli "sporazum o razumevanju" koji bi navodno trebalo da predstavlja prvi korak ka nalaženju konačnog dogovora kojim bi se svim članovima prvog i drugog tima plate privremeno umanjile za po 30 odsto.

Izabrane vesti

Druga runda pregovora nije završena onako kako su se u privremenoj upravi nadali, ali tinja nada da bi sledeća mogla da bude ključna. Ona je zakazana za 23. novembar, do kada bi igrači i njihovi zastupnici trebalo još jednom dobro da razmisle o ponudi kluba koji na sve načine pokušava da izbegne totalni fijasko kao posledicu nemarnog rada prethodnih vlastodržaca na stadionu Kamp Nou.

Mundo Deportivo piše da, u slučaju da posle 23. novembra ne bude dogovora, daljih razgovora na ovu temu više neće biti! To znači da je pred klubom sudbonosnih dvanaest dana da se pronađe konačni model, inače bi posledice mogle da budu fatalne... I dalje niko ne može da poveruje da će igrači ostaviti Barselonu na cedilu i da će pristati da odvedu klub do prosjačkog štapa, ali situacija postaje sve alarmantnija.

Barselona se zbog pandemije virusa korona suočila sa drastičnim padom prihoda i samo za ovih osam meseci otkako je Covid-19 promenio svetske tokove klub je ostao bez 300.000.000 evra! Pisalo se ranije, suma koja bi spasila Barselonu kolapsa je približno oko 190.000.000 evra, odnosno da svako od igrača pristane na trenutno umanjenje primanja od 30 odsto. Zasad su ovaj model prihvatili Đerar Pike, Frenki de Jong, Mark Andre Ter Štegen i Klemon Lengle i oni su već potpisali anekse ugovora. Navodno je i Antoan Grizman počeo da se izdvaja od grupe koja uporno odbija da se odrekne tako značajne sume novca i pokazao interesovanje da se dogovor što pre postigne.

Antoan Grizman (©Reuters) Antoan Grizman (©Reuters)

Podsetimo, Barselona je svakom igraču dala predlog umanjenja godišnje plate, ali bi se iznos za koji će plata biti smanjenja kasnije isplatio, odnosno kada vremena budu bolja. U krugovima bliskim Barseloni postoji “umereni optimizam“ da će pregovori s igračima da se završe pozitivno. Navodno, kamen spoticanja u dosadašnjim pregovorima bili su visina traženog umanjenja, jer igrači smatraju da je to previše novca, ali i rok kada bi isti mogao da bude isplaćen...

Podsetimo, španski radio Kadena Kope objavio je da je Barselonin ukupni dug preko 800.000.000 evra, a da po slovu potpisanih ugovora sa poveriocima gotovo 420.000.000 evra mora da bude isplaćeno u avgustu naredne godine! Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio je i da je dojučerašnji prvi čovek katalonskog velikana Đosep Marija Bartomeu dogovorio zajam od banke Goldman Saks u visini od 800.000.000 evra za realizaciju ideje renoviranja stadiona Kamp Nou kroz projekat Espai Barsa.



tagovi

Lionel MesiPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara