Filip Holender (©Reuters)
Filip Holender (©Reuters)

I Holender pozitivan, ko će u Partizanov špic?

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 13:59

Mladi Nikola Štulić jedini klasičan napadač...

Kao da se sve urotilo protiv Aleksandra Stanojevića. Posle odlaska Umara Sadika Uprava mu je dovela Žan Kristofa Bajbeka koji se odmah povredio, pa je mesto u špicu morao da zauzme Filip Holender, po prirodi krilni fudbaler, a sada je i reprezentativac Mađarske ispao iz rotacije. Holender je naime bio pozitivan na poslednjem testu na kovid-19.

To suštinski znači da će Stanojević opet morati da “izmisli“ napadača, jer na raspolaganju od klasičnih špiceva ima samo 19-godišnjeg Nikolu Štulića, koji je ove sezone odigrao svega 40 minuta u prvenstvu. Prosto, još je rano od njega očekivati da sam vuče crno-belu navalu, posebno u meču kakav je subotnji okršaj sa Čukaričkim.

Izabrane vesti

Međutim, možda će sada morati, jer Stanojević ostaje bez opcija. Bajbekov oporavak se bliži, ali on još nije spreman da odigra celu utakmicu, možda neki minut, ali ne da bude starter.

Mogao bi možda da, kao u slučaju Holendera, u napad prekomanduje Lazara Markovića ili realnije Takumu Asana, koji je u toj ulozi prinudno počeo u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom kada je i namestio gol Filipu Stevanoviću. Jasno je ipak da Japanac nije centarfor i da se najbolje snalazi po krilima kad ima brisan prostor pred sobom.

Sa druge strane, Marković je protiv Rada i Zlatibora recimo igrao u napadu, ali tada je uz sebe imao Bojana Matića, dok je on bio nešto povučeniji, otprilike kao polušpic.

S obzirom da je u sezonu ipak ušao sa samo jednim proverenim, i sada povređenim, napadačem Stanojević će ipak morati da pribegne nekoj alternativnoj opciji.



tagovi

Filip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara