Nejmar i Mbape (©AFP)
Nejmar i Mbape (©AFP)

I ne zaslužuju da budu prvi: PSŽ očajan u duelima sa direktnim konkurentima

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 09:43

Sveci ove sezone imaju samo jednu pobedu protiv Lila, Monaka i Liona

Atraktivno i efikasno igra Pari Sen Žermen. Nejmarovi driblinzi, Mbapeovi sprintovi, a Kimpebeova uklizavanja i Markinjosovi skokovi umeju da budu melem za oči. Međutim, često - uzalud.

U moru asova i skupoceno plaćenih fudbalera kakve ima PSŽ, previše često za šampionske ambicije takvog tima ističe se Kejlor Navas. Čim je golman u centru pažnje, nešto ne valja, a Kostarikanac je u nedelju uveče ponovo bio najbolji akter Svetaca. U duelu sa Renom (1:1) nekoliko puta je sjajnim intervencijama sačuvao svoj tim poraza. Baš kao što je protiv Mančester Sitija u polufinalu Lige šampiona sprečio ubedljivije pobede rivala nego što su 2:1 i 2:0, a pre toga i bio fenomenalan u susretima sa Bajern Minhenom.

Izabrane vesti

Gledajući gol-razliku, Parižani su dva kola pre kraja sezone bez premca u Ligi 1 sa "plus 52" (80 datih, 28 primljenih), ali će po svemu sudeći ostati bez trofeja. Posle tri uzastopne, a sedam u poslednjih osam godina, titula je ovaj put bliža Lilu. Zasluženo.

Tim koji je od 36 odigranih kola tačno polovinu proveo na vrhu francuskog prvenstva u poslednje dve runde ulazi sa tri boda više od Pari Sen Žermena, ali pod velikim oprezom jer bi jedan kiks mogao preskupo da ga košta pošto se u Ligi 1, ukoliko su timovi bodovno poravnati, prvo gleda gol-razlika, pa broj postignutih golova, a tek onda međusobni duel.

29. MAJ, 21.00: (2,15) MANČESTER SITI (3,10) ČELSI (3,80)

Da je do ovog trećeg, Doge bi već mogle da počnu sa slavljem, jer je teško poverovati da će posle tako dobre sezone izgubiti i od Sent Etjena i od Anžea, kojima bodovi ništa ne znače.

Gledajući međusobni učinak vodeće četvorke Lige 1, koja se dva kola pre kraja nalazi u šest bodova, Lil ima ubedljivo najbolji učinak sa tri pobede i tri remija. Lion ima tri pobede, remi i dva poraza, Monako dve pobede, remi i tri poraza, a najgori je upravo PSŽ sa jednom pobedom, jednim remijem i četiri poraza u ovosezonskim dvomečima protiv Lila, Monaka i Liona.

Teško da je iko to mogao očekivati u Ligi 1 posle trj sezone u kojima su Sveci završavali prvenstvo s dvocifrenom prednošću u odnosu na drugoplasiranog.

MEĐUSOBNI UČINAK VODEĆE ČETVORKE LIGE 1:

LIL

Pari Sen Žermen 0:0, 1:0

Monako 2:1, 0:0

Lion 1:1, 3:2

PSŽ

Lil 0:0, 0:1

Monako 2:3, 0:2

Lion 0:1, 4:2

MONAKO

Lil 0:0, 1:2

PSŽ 2:0, 3:2

Lion 1:4, 2:3

LION

Lil 1:1, 2:3

PSŽ 1:0, 2:4

Monako 4:1, 3:2



tagovi

NejmarKilijan EmbapePari Sen ŽermenLiga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara