Nejmar (©AFP)
Nejmar (©AFP)

Ovaj tim PSŽ-a nema šampionski karakter! Remi u Renu najavio titulu Lila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 23:02

Parižanima samo bod u Renu - 1:1

Da ovaj tim Pari Sen Žermena nema šampionski karakter videli smo u polufinalnom dvomeču Lige šampiona protiv Mančester sitija, a potpuni krah tekuće sezone prebogati projekat verovatno je doživeo u Renu.

Borbeni i uporni domaćini, koji se bore za mesto u novom UEFA takmičenju - Ligi konferencija - odoleli su naletima favorizovanog rivala i izborili remi 1:1.

Izabrane vesti

Doduše, gosti su uglavnom pretili u prvom poluvremenu, u kom su poveli iz penala u dubokoj nadoknadi, dok su u nastavku delovali prilično tromo i, čak, zahvaljujući sjajnom Kejloru Navasu izbegli poraz. Nekoliko puta Kostarikanac je večeras bio na mukama, najviše posle šuteva Serua Girasija, koji ga je i matirao u 71. minutu.

Bilo je to posle sjajnog skoka 25-godišnjeg napadača na centaršut Benžamina Burižoa iz kornera. Lopta se od stative odbila u mrežu za Girasijev deveti gol ove sezone. Čak deset puta morao je Navas da interveniše, što je više nego duplo od četiri udarca koje je morao da brani njegov kolega Alfred Gomis. Dovoljan pokazatelj kako je PSŽ izlgedao u ovoj utakmici, u kojoj mu je pobeda bila neophodna da bi ostao na bod manje od vodećeg Lila dva kola pre kraja.

Ovako, s "minus tri", ne deluje da će Parižani uspeti da odbrane trofej. Posebno jer Lil igra mnogo sigurnije i odlučnije i teško je poverovati da će prosuti prednost u mečevima sa Sent Etjenom i Anžeom, koji neće biti rezultatski motivisani.

Iako je tokom prvog poluvremena Ren imao nekoliko opasnih napada, posle Nejmarovog pogotka iz penala u nadoknadi nije delovalo da će Sveci ostati bez tri boda u ovoj utakmici. Ipak, potpuni pad koncentracije i motivacije po povratku sa odmora odneli su gostima dva boda. Umalo i taj jedan koji su na jedvite jade sačuvali.

Imali su gosti i sreću da iz VAR sobe naknadno intervenišu i sugerišu arbitru Rudiju Buketu da je Agerd nagazio Kurzavu. Kada je pogledao snimak, sudija nije imao dilemu. Pokazao je na belu tačku, a Nejmar za dlaku bio tragičar. Uspeo je Gomis da zakači loptu posle njegovog šuta, ali nedovoljno da je spreči da uđe u gol.

Još dvaput tokom prvog dela video-asistent nije bio naklonjen domaćem timu. Prvo u 28. minutu kada je poništio pogodak Girasiju zbog ofsajda, a onda i nekoliko minuta kasnije kada je Danilo Pereira kao zadnji igrač odbrane oborio sveprisutnog Girasija pred golom Parižana. Provukao se Portugalac bez kartona u toj situaciji.

Imali su, ipak, i gosti razlog da proklinju VAR. U 38. minutu poništen je pogodak Mojzeu Kenu jer je lopta pre centaršuta napustila teren. Doduše, primetio je to pomoćni arbitar, a snimak samo potvrdio.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko spornih situacija. Renovi igrači bili su bolji i zasluženo stigli do boda, a mogu da žale za pobedom. Da Pari Sen Žermen nije imao Kejlora Navasa među stativama, teško da bi izbegao poraz kojim bi se i definitivno oprostio od titule. Ovako, nada i dalje postoji jer u slučaju istog broja bodova PSŽ će biti šampion zbog mnogo bolje gol-razlike i većeg broj datih golova, što se u Francuskoj gleda pre nego međusobni učinak.

Sveci će verovatno u obe utakmice poslednjeg kola biti bez Presnela Kimpembea, koji je u 87. minutu dobio direktan crveni karton zbog žestokog starta kojim je zaustavio kontru rivala. Baš kao i protiv Mančester sitija, u finišu utakmice popustili su živci igračima PSŽ-a. Nemoćni da urade nešto više u igri počeli su da biju, a to svakako nije karakteristika šampionskog tima...

FRANCUSKA 1 – 36. KOLO

Petak

Lans - Lil 0:3 (0:2)

/Jilmaz 4 pen, 40, Dejvid 60/

Subota

Nant - Bordo 3:0 (1:0)

/Kulibali 19, Louza 51, Kolo 70/

Lion - Lorijan 4:1 (0:0)

/Auar 53, Paketa 65, Bruno 71p, 77 - Monkondui 83/

Nedelja

Sent Etjen - Marselj 1:0 (1:0)

/Nordan 43/

Anže - Dižon 3:0 (1:0)

/Fulgini 7, Alagbe 50 ag, Dioni 89/

Mec - Nim 0:3 (0:0)

/Fomba 61, Ripar 68 pen, Ferhat 89/

Nica - Brest 3:2 (1:2)

/Lopes 38, Budaui 60, Kamara 89 - Munie 4, 43/

Strazbur - Monpelje 2:3 (0:1)

/Ajork 69, Zohi 90+5 - Labord 36, 50, Delor 46/

Rems - Monako 0:1 (0:1)

/Matazo 20/

Ren - PSŽ 1:1 (0:1)

/Girasi 71 - Nejmar 45+6 pen/



tagovi

Liga 1Pari Sen ŽermenNejmarSeru Girasi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara