I to je Umar Sadik: Dao 22. gol, pa promašio penal! Đurđević mora da ga pobedi za plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 23:19

Almerija osigurala doigravanje, Sporting iz Hihona nije

Espanjol i Majorka su novi članovi La Lige, Almerija će morati da sačeka. Makar će imati šansu, jer je pobedom nad Logronjesom (2:1) matematički osigurala plasman u baraž i pokušaće kroz doigravnje da ispuni ambicije arapskih vlasnika i vrati se u elitni rang španskog fudbala.

Tamo ju je približio Umar Sadik. Nigerijski napadač se vratio starim navikama, opet je dao gol, s tim što je za razliku od prethodne runde – kad je protiv Kartahene bio i strelac i asistent – ovoga puta poveo Andalužane ka osvajanju veoma bitna tri boda. A sebi još više podigao cenu na tržištu pred početak letnjeg prelaznog roka.

Izabrane vesti

Sadik je već u drugom minutu pokazao snalažljivost i na dubinski pas Manua Morlanesa zatresao mrežu. Ukupno 20. put u Segundi, 22. put u crveno-belom dresu Almerije ako se računaju i susreti Kupa kralja, a 28. put u seozni, ako se računa i onih šest na superligaškim terenima pre nego što je napustio Partizan.

Nedostaju mu još tri da crno-belima obezbedi prvi bonus od 500.000 evra. Mogao je tom cilju da se primakne već u ponedeljak veče, međutim, u poslednjem minutu prvog dela nije iskoristio jedanaesterac. Drugi put u opremi Almerije, pošto je promašio i u februarskom susretu sa Lugom.

Srpski štoper Nikola Maraš 90 minuta je komandovao odbranom Almerije, dok Radosav Petrović nije ulazio u igru.

Za razliku od Almerije, te Leganesa i Đirone – golovima u završnim minutima utakmica osigurali mesto u baražu – Sporting iz Hihona (još) nije ušao u plej-of. Tim Uroša Đurđevića odigrao je samo 0:0 na gostovanju Fuenlabradi i mada je dobar deo ovih 40 rundi bio u zoni za napredovanje skliznuo je na sedmo mesto.

Imaće napadač reprezentacije Crne Gore priliku da se bori za ulazak u Primeru, ali prethodno će njegova ekipa morati sa savlada baš Almeriju u poslednjem kolu osnovnog dela šampionata. Čak joj neće ni to biti dovoljno, već će morati da sačeka da Rajo Valjekano – sa tri uzastopne pobede popeo se na šesto mesto – ne pobedi Lugo na svom terenu. A Lugo se grčevito bori za opstanak.



tagovi

AlmerijaUmar SadikUroš ĐurđevićSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara