Ibrahima Ndiaje (©MN Press)
Ibrahima Ndiaje (©MN Press)

Ibrahima Ndiaje sa Murinjovim pomoćnikom juri prolaz u četvrtfinale afričke Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 11:17

Al Hilal iz Omdurmana dočekuje danas lidera Grupe B Mamelodi Sandauns, koji je već obezbedio prolaz u nokaut fazu glavnog takmičenja Crnog kontinenta

Afrička Liga šampiona vraća se na scenu posle međunarodne pauze sa nizom odlučujućih mečeva. Sledi 5. kolo grupne faze, a ovog petka borba se vodi u Grupi B. U sklopu nje Mamelodi je već obezbedio prolaz u narednu fazu, dok se Al Hilal Omdurman, Beluzidad i TP Mazembe bore za preostalo mesto u četvrtfinalu.

Sudanski Al Hilal danas će da ugosti južnoafričkog giganta Mamelodi Sandauns (15.00). Za sve ekipe u grupi, osim trostrukog uzastopnog prvaka Južne Afrike, preostala dva meča su presudna. Mamelodi je sa sve četiri pobede obezbedio prvo mesto, dok je Al Hilal sakupio tri boda i drugoplasiran je u grupi.

Izabrane vesti

15.00: (2,40) Al Hilal Omdurman (2,90) Mamelodi (3,15)

Ulazeći u ovu utakmicu, Al Hilal je bez poraza u devet mečeva u svim takmičenjima. Poslednji put je izgubio upravo protiv Mamelodija sa 2:0, i to mu je jedini poraz u minula 22 meča. Nisu uspeli igrači sudanskog sastava da postignu gol samo u tri od devet mečeva koji su usledili posle poraza od Sandaunsa, a dodajemo i da su bez poraza u poslednjih 12 domaćih mečeva, ostvarivši trijumf u osam.

U Ligi šampiona Al Hilal ima tri uzastopna remija, a u četiri duela je bez pobede. Trenutno je tim iz Omdurmana izjednačen sa Beluizdadom, koji će da ugosti TP Mazembe u drugoj utakmici u Alžiru (21.00).

Inače, Al Hilal je početkom marta dobio novog trenera, pošto je ranije saradnja prekinuta sa srpskim strategom Zoranom Manojlovićem, koji je iza sebe imao dobre rezultata. Međutim, Plavi talas je poznat po tome da kormilari u njegovim redovima imaju kratak rok trajanja, pa je pitanje koliko će da izdrži Rikardo Formozinjo, bivši pomoćnik Žozea Murinja u Mančester Junajtedu i Totenhemu.

Interesantno je i da boje Al Hilala brani senegalski ofanzivac Ibrahima Ndiaje, koji je sredinom januara meseca stigao iz Čukaričkog za 350.000 evra, a prethodno je dugo godina branio boje Napretka, kratko i danskog Randersa.

Sa druge strane, Mamelodi je zabeležio kiks u poslednjoj utakmici pre međunarodne pauze, pošto je remizirao kod kuće sa Blek Leopardsima u prvenstvu Južne Afrike. Sandauns je bez poraza na poslednjih 26 mečeva na svim frontovima, pobedivši u njih 19.

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA, GRUPNA FAZA - 5. KOLO

GRUPA B

Petak

15.00: (2,40) Al Hilal Omdurman (2,90) Mamelodi (3,15)

21.00: Beluzidad - TP Mazembe

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ibrahima NdiajeMamelodi SandaunsAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara