Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ibrahimović: Nemam više zašto da se dokazujem, fudbal igram iz zabave

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 16:22

Iskusni napadač uživa u klubu i reprezentaciji

Švedska je sa dve pobede, nad Gruzijom (1:0) i takozvanim Kosovom (3:0) na idealan način otvorila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine, a u oba susreta vođstvo je asistencijama režirao Zlatan Ibrahimović. Iskusni napadač u prvim utakmicama po povratku u nacionalni tim nakon pet godina pauze potvrdio je da i te kako ima šta da pruži u žuto-plavom dresu i euforiju koja vlada oko njega iz Rosonera preneo u reprezentaciju. Centarfor Milana nakon poslednjih uspeha Švedske napravio je kratak rezime prethodne nedelje.

Izabrane vesti

"Rekao sam saigračima nakon okupljanja: 'Ne moram da dajem golove, umesto toga pomoći ću vam'. Sada sam u potpuno drugačijoj poziciji nego kad sam bio mlađi. Nemam kome i zašto da se dokazujem, u karijeri mi nije preostalo ništa osim da se zabavljam. Imam 39 godina i igram za reprezentaciju i Milan, malo ko od mojih vršnjaka to može", rekao je Ibrahimović.

Bojazan da bi Ibrahimovićev povratak mogao da naruši atmosferu u reprezentaciji ispostavila se kao neosnovana, čak je tim Janea Andersona dodatno dobio na kompaktnosti te ne čudi zadovoljstvo švedskog stratega.

"Veoma sam zadovoljan s Ibrahimovićem i njegovom profesionalnošću u svemu što radi. Impresivan je. Ne želi da razgovaramo o njegovim godinama, ali ako hoćete, mogu da kažem da je njegova profesionalnost jedan od razloga zašto je još uvek na ovom nivou. Ni njega ni mene nije briga hoće li postići gol ili ne", rekao je Anderson.

Švedsku u sredu očekuje prijateljski meč protiv Estonije, ali će Ibrahimović biti pošteđen na tom susretu.


tagovi

Zlatan Ibrahimovićreprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara