Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Idealna prilika da Independijente Medeljin prekine domaći post

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.07.23. | 23:03

DIM dočekuje Junior u okviru 2. kola kolumbijske Klausure

Kako je Dimayor kao zvanično organizaciono telo pod čijim ingerencijama se odigrava elitni šampionat kolumbijskog fudbala, odložio pojedine mečeve prvog i drugog kola formata Klausura, a za koje će se naknadno saopštiti vreme odigravanja, duel između Independijentea iz Medeljina i Juniora iz Barankilje, prvi je u drugom delu sezone u kojem se sukobljavaju dva kluba iz takozvane grupe "G7", iliti sedam velikana kolumbijskog fudbala.

Nedisciplina u igračkom kadru, kako van terena taklo i na njemu, loši potezi uprava, promašeni transferi, ali i odlasci pojednih igrača koju u najmanju ruku nisu smeli da se dogode u datim okolnostima, i samo su neki od posledica u jalovim pokušajima da se pehar šampiona Kolumbije vrati u vitrine ova dva trofejna kluba, koji poslednjih godina dele sličnu sudbinu. Istina, pehar namenjen nacionalnom prvaku koji je boravio u Barankilji, nešto je skorijeg datuma.

Izabrane vesti

Ajkule su poslednji put slavile titulu u Aperturi 2019, dok su samo par meseci ranije, to isto postigli u formatu Klausura 2018, savladavši u finalu upravo Independijente iz Medeljina. Sa druge strane, Moćnici su svoj poslednji trofej podigli u Kupu Kolumbije 2020. godine, dok je ligaški trofej prethodni put u crveno-plavom delu stadiona Atanasio Žirardot boravio još u prvoj polovini 2016. i formata Apertura. Istina, Independijente je krajem prošle godine u Klausuri imao priliku da dođe do sedme titule šampiona, ali ga je u toj nameri sputao Deportivo Pereira istorijskim prvim trofejom.

03.10: (1,85) Independijente Medeljin (3,30) Junior (4,20)

Posle uvodnih mečeva, Independijente Medeljin trenutno se nalazi na 8. mestu tabele turnira Klausura, posle remija od 2:2 u protiv Deportivo La Ekidada na sopstvenoj teritoriji. U poslednjih deset mečeva na domaćem terenu, ekipa koju od početka jula meseca predvodi urugvajski stručnjak Alfredo Arijas, zabeležila je tri pobede, pet remija i dva poraza, ali ono što najviše zabrinjava navijače Moćnika jeste to što njihov tim nije pobedio već četiri utakmice kod kuće, akumulirajući tri remija i jedan poraz.

Osim toga, s obzirom na ukupan učinak u poslednjih deset utakmica, pobedili su samo dva puta, četiri puta remizirali i pretrpeli četiri poraza, kreiravši tako zabrinjavajući niz od šest utakmica bez pobede. Pored toga, u poslednjem meču u rekvalifikacionoj fazi Kopa Sudamerikane, Independijente je doživeo poraz od argentinskog San Lorenca, rezultatom 2:0, igrajući kao gost, čime je eliminisan sa kontinentalne scene. Uprkos tome, Alfredo Arijas veruje u potencijal svog tima i trebalo bi da izabere najbolju raspoloživu ekipu, verovatno ponovivši formaciju iz poslednjeg meča, obično usvajajući taktički sistem 3-4-3 ili 4-2-3-1.

S druge strane, Junior iz Barankilje nije imao obećavajući početak na turniru u Klausuri, pretrpevši minimalan poraz kod kuće od Agilas Doradasa, koji ih je ostavio na 16. mestu na tabeli. U poslednjih deset utakmica kao gost, Junior je pobedio tri puta, remizirao dva i izgubio u pet navrata, pokazujući izvesnu nestabilnost kada su u pitanju nastupi van svog Metropolitanosa. Sve ukupno, u poslednjih deset okršaja, tim sa obale Karipskog mora pobedio je pet puta, remizirao dva i izgubio u tri okršaja. Pored nestabilne igre, trener Ernan Gomez suočava se sa dodatnim izazovom, jer neće moći da računa na centralnog veznog igrača Fabijana Anhela, koji je povređen. Uz to, verovatno je da će tim igrati po taktičkom sistemu 4-4-2, tražeći da ojača odbranu i izbalansira sredinu.

S obzirom na direktne obračune između ovih timova, statistika otkriva određenu ravnotežu rezultata. U poslednje četiri utakmice dva meča su završena nerešeno i svaka ekipa je imala po pobedu. Poslednji susret, koji je održan u januaru ove godine, rezultirao je nerešenim rezultatom 1:1 u domu Juniora. Otvorene su, dakle, sve opcije, ali jasno je da obe strane imaju isti cilj, a to je da ostvare prvu pobedu u drugom delu šampionatu. Domaći tim treba da prebrodi negativan sled i da računa na podršku navijača, a sa druge strane, Junior će pokušati da iznenadi u gostima i preokrene negativnu fazu na početku turnira.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - 2. KOLO

Petak

Tolima - Onse Kaldas 3:1 (2:1)

/Kardona 6ag, Guzman 9, Sosa 73 - Kardona 44/

Subota

La Ekidad - Envigado 1:1 (1:0)

/Kamačo 41 - Rodaljega 90/

Pasto - Alijansa Petrolera 1:1 (1:1)

/Malagon 27 - Bueno 42/

Nedelja

Miljonarios - Pereira 0:0

Bukaramanga - Atletiko Uila U TOKU

Ponedeljak

03.10: (1,85) Independijente Medeljin (3,30) Junior (4,20)

Utorak

02.00: (2,40) Jaguares (3,05) Bojaka Čiko (2,95)

Odloženo

Agilas - Atletiko Nasional

Union Magdalena - Amerika Kali

Deportivo Kali - Santa Fe

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente MedeljinJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara