Holender (© FK Partizan)
Holender (© FK Partizan)

Ideja iz Zemunela: Holender i Suma u špicu na derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.10.20. | 17:46

Najverovatnije bez Bajbeka u ulozi startera

Kadar je okrnjen – plan je spreman. Tek tokom sutrašnjeg dana, kad mu pristignu reprezentativci sa različitih krajeva Evrope, imaće Aleksandar Stanojević sve igrače na raspolaganju, ali uveliko razrađuje ideje u susret 163. večitom derbiju.

Prema poslednjim informacijama, navala Partizana mogla bi da izgleda suprotno navijačkim očekivanjima. Posle prodaje Umara Sadika Almeriji i angažmana Žana Kristofa Bajbeka mnogi Grobari su se nadali da bi Francuz trebalo odmah da uskoči na mesto prvog strelca ekipe iz minule sezone, međutim, šanse da bivši član Pari Sen Žermena predvodi napad u nedelju popodne nisu velike. Štaviše, kontrolni meč sa Zemunom (3:0) doneo je dilemu da li je Bajbek spreman da od početka odgovori zahtevima takmičarskog fudbala. Novi centarfor crno-belih ušao je početkom drugog poluvremena, postigao dva gola, ali u klubu nisu sigurni da li je spreman da počne tako fizički zahtevan susret kakav je okršaj sa liderom prvenstva. Tim pre što je poslednji takmičarski meč Bajbek odigrao pre sedam meseci, noseći dres Utrehta protiv Ajaksa u Kupu Holandije.

Izabrane vesti

Možda se u naredna četiri dana nešto promeni, ali kako Aleksandar Stanojević važi za stručnjaka koji ništa ne prepušta slučaju, alternativna mogućnost za napad na Crvenu zvezdu glasi da najbliži golu Milana Borjana bude Filip Holender. Novajlija iz Lugana će tek sutra odraditi premijerni trening sa ekipom, ali je njegova prednost, u odnosu na Bajbeka, što je u ritmu, igrao je za reprezentaciju Mađarske na gostovanjima u Sofiji i u Beogradu (oba puta severni susedi slavili) i procena je da bi zbog toga bilo korisnije da rođeni Kragujevčanin povede napad Parnog valjka. Holenderova primarna pozicija je krilni napadač (igra za selekciju Mađarske), može da bude i „lutajući“, ali kako je u Luganu neretko bio sam u špicu, crno-beli se nadaju da ova varijanta ima prođu. Pogotovo što drugih opcija nemaju, što prisustvo, primera radi, Lazara Markovića u špicu, nije donelo neki poseban pomak na prethodnim utakmicama.

Zamisao ljudi u Partizanu je da odmah iza Filipa Holendera dejstvuje Sejduba Suma. Još za vreme trenerskog mandata Sava Miloševića bilo je utakmica kad se Gvinejac pojavljivao kao drugi napadač, u pojedinim fazama igre koristio ga je i Aleksandar Stanojević u toj ulozi, zbog čega se i rodila ideja da Suma igra malo povučenije u odnosu na Holendera i ubacivanjem iz drugog plana pritiska Zvezdinu odbranu.

Sve to je samo skica za portret Partizanovog tima. Kičicu drži Aleksandar Stanojević. I tek od sutra počinje da crta.



tagovi

FK PartizanFilip HolenderSejduba SumaŽan Kristof Bajbek

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara